Hoppa till sidans innehåll

Dubbla pallplatser för Douglas Lundberg på den klassiska stadsbanan i Pau

16 MAJ 2018 07:38
  • Skapad: 16 MAJ 2018 07:38

I helgen tog den svensk-franska duon Douglas Lundberg och Pierre Courroye hem två andra placeringar på den historiska franska stadsbanan Pau i Pyrenéerna.

Efter ett suveränt kval av Lundberg startade han kvällsracet på lördagen från startruta nummer två. Det var ett hårt och intensivt race om ledningen men efter en aggressiv omkörning så gick Lundberg upp till första placering. Efter halva racet hade Lundberg en ledning på femsekunder när han gick in i depån för förarbyte. Courroye fortsatte i ledningen men med tiominuter kvar så gick Mike Parisy förbi Courroye och den svensk-franska duon körde i mål på en andra plats utav 31 bilar.

I race två tog Courroye starten från den 20:e startrutan, och körde upp sig till en tolfte plats innan säkerhetsbilen kom ut på banan efter en krasch. Efter ett snabbt depåstopp kunde Lundberg återta racet från en åttonde plats. Med tio minuter kvar hade Lundberg kämpat sig genom fältet upp till en andra placering, samtidigt öppnade sig himmelen och regnet började att falla. Alla bilar hade däck för torrt underlag och på de hala gatorna i Pau jagade Lundberg ikapp racets ledare, teamkamraten Robert Consani. Från 20:e startruta så blev det ytterligare en pallplats för duon.

- Efter första träningspasset i fredags så tänkte jag att köra här var det svåraste jag någonsin gjort, men i andra passet så kom jag in i det bra och allt bara flöt på och jag förbättrade mig konstant. Första racet var mörkt och regnigt vilket var en upplevelse i sig, att sen komma på pallen gjorde det ännu bättre. I race två så var det otroligt kul att vi kunde köra upp oss så som vi gjorde. Lite oturligt för vår del så var det teambilen som ledde så även om jag var snabbare så fick jag inte riskera en omkörning och försöka vinna racet, kommenterade Lundberg efter racet.

Under påskhelgen gjorde duon Lundberg/Courroye sin debut i franska Nogaro och plockade poäng även där, nu ligger duon på en fjärde plats i det Franska GT4 mästerskapet. Nästa race går på den klassiska Dijon banan den 14-15 Juli.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link