Hoppa till sidans innehåll

Lysande kvalstart av Skärås i Sarno

13 APR 2018 12:13
  • Skapad: 13 APR 2018 12:13

Landslagsföraren Emil Skärås gjorde en av sina bästa starter någonsin i Sarno och WSK Super Master Series. Han gick direkt från åttonde till fjärde plats. Sedan gick växelspaken sönder!

– Oerhört trist, så klart. Mycket av tävlingen förstördes på grund av det, konstaterar Emil.
Han var på väg ifatt trean, men fick istället bryta det första kvalheatet på den italienska banan några mil söder om Napoli. Ett öde värre än värst, för placeringen avgör startpositionen till andra kvalheatet. Den topplacering han var på väg att ta, förbyttes i ett knak till att bli en köplats som nummer 29:a.
Trots stenhård konkurrens lyckades Emil köra upp sig till en 15:e plats och ytterligare två placeringar tog han i tredje kvalet. Vilket räckte till 18:e startruta i söndagens förfinal.

Då kom regnet. När den ursprungliga, andra deltävlingen i WSK Super Master Series skulle köras fick den ställas in på grund av snöstorm. Vädergudarna var inte nådiga den här gången heller, utan regnet piskade asfalten på söndagsförmiddagen.
– Precis när vi skulle ställa upp till förfinalen var det i skedet mellan regn- och torrdäck. Vi och halva startfältet satsade på torrdäck, säger Emil.
Ett klokt och vinnande val, skulle det visa sig. För banan torkade upp och när Emil tog målflagg efter 13 varv gjorde han det som sjua. Efter att ha startat som 18:e.
– Det gäller att ta med sig en sådan uppkörning, och inte gräma sig alltför mycket över att växelspaken gick sönder…
Till finalen chansade team Energy Corse på fel drevning och Emil tappade till tionde plats.
– I karting är det verkligen små marginaler!

Redan helgen efter kördes som planerat den fjärde deltävlingen i WSK Super Master Series, även den på banan i Sarno. Där höll han sig runt tolfte plats genom hela tävlingen och slutade som trettonde man.
Mästare i den växlade klassen KZ2 blev italienaren Marco Ardigò, som kör för Tony Kart Vortex. Västerås ende landslagsman i karting slutade som bäste svensk med en total 16:e plats i det högt rankade mästerskapet.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link