Hoppa till sidans innehåll

Pallplats för Rasmus Lindh på Indianapolis Raceway

16 MAJ 2018 08:00
  • Skapad: 16 MAJ 2018 08:00

På den legendariska racing- banan Indianapolis Raceway kunde Rasmus Lindh i helgen kliva upp på pallen efter en fantastisk tävling i USF2000.

Man kunde nästan ana att denna helgen skulle det gå bra för Rasmus då han redan på uppvärmningen under torsdagen var mycket snabb. Under tävlingens tre träningspass placerade han sig 8:a, 4:a och 3:a. I kvalet var han en av de snabbaste igen och fick startplats tre och fem i de två race som körs under tävlingshelgerna som avgörs tillsammans med IndyCar och IndyLights.

I lopp 1 startade Rasmus trea och tog en placering direkt i första kurvan och var tvåa under ett par varv innan säkerhetsbilen kom ut på banan efter en avåkning. Vid omstarten blev Rasmus påkörd bakifrån droppade hela vägen ner till en nittionde plats. Han behöll dock sitt fokus och körde upp sig till en fin fjortonde plats.

När det sedan var dags för lopp 2 startade Rasmus femma men var snabbt uppe på andra plats. Efter några varv blev det lite turbulent och Rasmus blev avkörd och kom ut på banan igen på en åttionde plats. Han började då en fantastisk uppkörning och på varv 16 låg fem förare på bredd ut på den långa start- och målrakan på den legendariska racingbanan Indianapolis Raceway. Det hela slutade i kaos men Rasmus höll sig undan och var tillbaka på en andra plats. Efter ytterligare en säkerhetsbil på banan var det dags för omstart med bara ett varv kvar. Rasmus höll sig kall när alla satsade för fullt och kom i mål på en tredje plats och tog sin första pallplats för Pabst Racing.
- Det var helt fantastiskt att stå på prispallen här på Indianapolis Raceway, sa en mycket nöjd Rasmus Lindh efter loppet.

Nästa lopp för Rasmus blir på Lucas Oil Raceway den 25 maj.

Mer info om USF2000 finns här; http://www.indycar.com/ RoadToIndy


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link