Hoppa till sidans innehåll

Skoog räddar poäng trots punktering

12 JUN 2018 12:40
  • Skapad: 12 JUN 2018 12:40

Henric Skoog körde hem fler värdefulla poäng i Porsche Carrera Cup Deutschland via två åttondeplatser i säsongens andra deltävling på österrikiska Red Bull Ring.

Skoog fick en motig start på helgen i den vackra alpbyn Spielberg när han drabbades av en punktering i fredagens tidskval, och fick därmed nöja sig med ett utgångsläge i mitten av det hela 35 bilar stora startfältet i såväl lördagens som söndagens race.

Väl där stod Torshälla-sonen dock för två starka körningar, som båda alltså resulterade i slutliga åttondeplatser efter underhållande racing.

Båda heaten vanns av österrikiske hemmaföraren Thomas Preining.

- Med tanke på omständigheterna får jag ändå vara nöjd med det här resultatet, säger Henric Skoog. Kvalet är extremt viktigt, och när jag fick punktering där visste jag att det skulle bli tufft. Därför är jag ändå glad att ha räddat så här pass många poäng och minimerat skadan. Fartmässigt känner jag att vi hade potential för mer, så det känns lovande för nästa race. Jag är redan riktigt taggad för det! 

Henric Skoog ligger nu femma totalt i förarmästerskapet i Porsches största nationella Carrera Cup-serie.

Efter ett långt uppehåll mellan premiären på Oschersleben och helgens tävlingar väntar nu ytterligare ett liknande gap inför nästa racehelg på Nürburgring den 3-5 augusti. Därefter avlöser dock tävlingarna varandra i betydligt raskare takt under hösten.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46086263300
E-post: This is a mailto link