Hoppa till sidans innehåll

Uttagningsläger för juniorer

08 OKT 2014 11:02
Under 2000-talet har det hänt mycket inom landslagsorganisationen. Bland annat har stora delar av de ansvariga personerna för de olika grenarna ersatts och förnyats, samt att man har ändrat struktur på hela organisationen.
  • Skapad: 08 OKT 2014 11:02

Under 2000-talet har det hänt mycket inom landslagsorganisationen. Bland annat har stora delar av de ansvariga personerna för de olika grenarna ersatts och förnyats, samt att man har ändrat struktur på hela organisationen. För några år sedan stramade förbundet åt säcken för urvalet genom att erbjuda färre förare en plats i landslagen. Detta gjordes för att få mer status och ett starkare landslag. Uttagningen till landslaget har skett främst genom tidigare tävlingars resultat. Men detta vill den nya landslagsorganisationen ändra på.
- Idag handlar det inte bara om att du ska kunna köra snabbast, utan också om att ha alla delar som krävs av en toppförare på plats, säger förbundskapten  Magnus Lampert och fortsätter.
- Förarna idag är mer målmedvetna än någonsin och kraven är otroligt höga på en förare på den allra högsta nivån.

Därför kommer landslagsorganisationen genomföra ett uttagningsläger på Bosön i mitten av oktober för juniorerna. De utvalda landslagsförarna för 2014 kommer att bli inbjudna, medan de förare som vill och tror att de kan ta en plats i landslagen kommer att få anmäla sig till självkostnadspris.
- Under uttagningsprocessen kommer vi givetvis att kolla på tidigare resultat, men även, fysisk status, mentala egenskaper, målmedvetenhet och framtidsplaner. Efter noggrant urval tror vi oss kunna, på ett bättre och mer rättvist sätt, kunna välja ut rätt förare som vi kan stötta och profilera, för att i framtiden vara en framstående profil inom Svensk Bilsport, avslutar Magnus Lampert.

Anmälan hittar du här.
Lägerdagar 18-19 oktober.
Sista anmälan den 29 september.

Skribent: Sören Emmervall

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link