Hoppa till sidans innehåll

Orientering i samband med regularity

2017-07-27 20:22
Så här går det till.
  • Uppdaterad: 2017-08-01 12:10

Efter önskemål från en tävlande publicerar vi ett exempel på hur orientering kan gå till i samband med regularity.

Börja med att hämta hem exemplet här. Just den här kartan kommer från en norsk tävling och demonstrerar principerna på ett bra sätt.

När man har kört en regularitysträcka kan det i stället för en transportsträcka bli en (lätt) orienteringssträka till nästa TK, då står det "O-sträcka börjar på Karta A" eller liknande. Det kan även förekomma att en orienteringsträcka startar i en öppen TK.

Hur gör man då? Man letar reda på inledningen av sträckan och kör mellan punkterna i nummerordning till nästa TK, utan att passera kryssade vägar. Vanligtvis förekommer även pilar som är ritade på vägen och ska köras i sin helhet. Passerkontroller står var som helst längs vägen, men till skillnad från bilorientering är såväl kartor som vägar av bästa kvalitet. Tiden till nästa TK ska passas på samma sätt som på en transport.

För de som vill träna blir det ett tillfälle i Vara den 26/8. Plats och tid Vara MK:s klubblokal Ekedalsgatan 3, klockan 11:00. Direktanmälan fungerar, men föranmälan via e-post This is a mailto link uppskattas.

Skribent: Sten Jonas Öhman
Epost: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten




 

 



Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link