Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2017


Riktlinjer för Idrottslyftet 2017

Ansökningstiden för Idrottslyftet 2017 har nu gått ut. Men information om förutsättningar för att få utbetalt bidrag 2018 samt ansökningsperioder kommer upp runt årsskiftet. Vid frågor vänligen kontakta idrottslyftsansvarig, se nedan för kontaktuppgifter. 

Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla er barn- och ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning på barn- och ungdomsidrott i Sverige. 2016 genomfördes runt 20 000 projekt i mer än 6000 föreningar runt om i Sverige vilket gör detta till en unik och fantastisk möjligt till genomförandet av aktiviter för att stimulera barn och ungdomar till ett livslångt idrottande. Idrottslyftets målgrupp är barn och ungdomar 7- 25 år. 

Att använda sig av dessa medel skapar förutsättningar för att utveckla föreningens kärnverksamhet, samtidigt som det värnar om föreningens tillväxt och de unga förarna. Det är tillsammans som vi utvecklar Svensk Bilsport. I år gör Svensk Bilsport en fördelning av medlen från idrottlyftet inom ett antal alternativ:

  • Prova på-verksamhet
  • Utbildning för aktiva (7-25år)
  • Utveckling av förening och träningsverksamhet
  • Skolsamverkan

Din förening har även möjligt att söka bidrag för utbildningsstöd där din förening får stöd för utbildningar som ingår i Svensk Bilsports utbildningsutbud. Läs mer under utbildningar. 

 

Såhär ansöker du:

Alla ansökningar skickas in via föreningens IdrottOnline-sida under fliken Idrottsmedel. Föreningen får sedan ett besked från Svensk Bilsport senast 10 dagar efter sista datum för ansökningstillfället. Mer information om hur du går tillväga hittar du via länken nedan.

Instruktioner för hur du skickar in din ansökan till Idrottslyftet via IdrottOnline hittar du här.

Notera att förutsättningen för att ett projekt ska ha möjligheten att bli beviljat är att samtliga tidigare projekt är redovisade och återrapporterade.

 

Frågor och ytterliggare information

Har du frågor om Idrottslyftet eller behöver stöd för att utforma en ansökan är du välkommen att kontakta Johan Fåhraeus (Utbildningsansvarig) på telefon 08-626 33 02 / 072-063 40 58 eller via mail på This is a mailto link

 

 Välkomen in med din ansökan!

 

 

Uppdaterad: 2017-10-23 12:49
Skribent: Johan Fåhraeus

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten 

Mastertent logga

 

aretsbilsport

 

 

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link