Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2018


Riktlinjer för Idrottslyftet 2018

Din förening har möjlighet att söka medel för att utveckla er barn- och ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning på barn- och ungdomsidrott. Idrottslyftets målgrupp är barn och ungdomar 7- 25 år. Klicka vidare här och läs mer om Idrottslyftet och dess betydelse för den svenska idrottsrörelsen.

 

Ansökningsområden

Din förening har under 2018 möjlighet att söka medel för att utveckla träningsverksameten inom specifika prioriterade områden. Klicka här för mer detaljerad information. 

 

Så ansöker du

 Alla ansökningar skickas in via föreningens IdrottOnline-sida under fliken Idrottsmedel. Var noga med att ni väljer rätt formulär när ni påbörjar en ny ansökan. Föreningen får sedan ett besked från Svenska Bilsportförbundet senast 14 dagar efter sista datum för ansökningstillfället. Manual för hur man ansöker om Idrottslyftsstöd via IdrottOnline hittar du här.

Notera att förutsättningen för att ett projekt ska ha möjligheten att bli beviljat är att samtliga tidigare projekt är redovisade och återrapporterade.

 

Ansökningstillfällen 2018

 Ansökningstillfällen för Idrottlyftet under 2018 kommer att vara löpande. Din förening kan alltså skicka in sin ansökan när ni vill under 2018 och räkna med att den kommer bli behandlad, förutsatt att alla riktlinjer och direktiv uppfylls och om inget annat anges.

 

Återrapportering av projekt

När ett projekt är genomfört ska en återrapport skickas in till förbundet. Detta är ett obligatoriskt steg och görs inte detta riskerar klubben att bli återbetalningsskyldig. Rapporten ska återge hur projektet gick och om förväntningarna uppfylldes. Det ska också framgå hur arbetet kommer se ut framåt utifrån Svensk Bilsports vision 2020 och Svensk idrotts Strategi2025 (som du kan läsa mer om här).  Rapporten ska kompletteras med en detaljerad ekonomisk redovisning för projektet och hur bidragspengarna användes. Återrapporten skickas in via IdrottOnline. Var även här noga med att ni väljer rätt formulär för er återrapportering.

 

Frågor och ytterligare information

Har du frågor om Idrottslyftet eller behöver stöd för att utforma en ansökan är du välkommen att kontakta:

Fredrik Anderssons
mail.
This is a mailto link
mobil: 070-369 92 22

 

Uppdaterad: 27 MAR 2018 10:10
Skribent: Johan Fåhraeus

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
 

 Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link