Hoppa till sidans innehåll

Ansökningsområden 2018


Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla föreningsverksamheten inom nedanstående områden. Din förening kan ansöka om bidrag på högst 50 000kr under 2018. Det kommer inte läggas någon vikt vid hur många projekt man ansöker bidrag för. Varje område har ett eget specifikt formulär så var noga med att ni väljer rätt formulär för er satsning.

1. Jämställdhetsprojekt

Svensk Bilsport värnar om jämlikhet och att fler kvinnor ska hitta in och känna sig välkomna inom bilsporten. Din förening kan söka bidrag för olika typer av jämställdhetsprojekt vars syfte ligger i att utveckla föreningens kärnverksamhet genom struktur- och/eller kulturförändringar.

 

2. Fler barn & unga i föreningen

Svensk Bilsport är i behov av att fler barn och ungdomar engagerar sig inom bilsporten. Din förening kan söka bidrag för att fler barn och unga hittar in till vår idrott.

 Föreningar kan exempelvis söka bidrag till:

  • Prova på verksamhet med syfte till ökat antal medlemmar. Det som är viktigt vid denna typ av aktiviteter är att det tydligt framgår varför satsningen görs, hur aktiviteten genomförs samt hur föreningen kommer arbeta vidare med de nya medlemmar som tillkommer genom satsningen. Ett fokus på att vilja göra struktur- och/eller kulturförändringar i föreningen är därmed viktigt.
  • Skolsamverkan

 

3. Utveckling träning & tävling

Våga testa nytt och utveckla tränings- och tävlingsverksamheten utifrån aktuell forskning och nya metoder för att bidra till en förflyttning ”från triangel till rektangel” (se beskrivning här).

Föreningar kan exempelvis söka bidrag till:

  • Utbildning för tränare och ledare (föreläsning, internutbildning, externutbildning).
  • Utveckling av nya tränings- och tävlingsformer (satsningar som riktas mot att behålla fler mellan 7-15 år kommer att prioriteras).
  • Studiebesök i annan förening för tränare- och ledare för att utveckla den egna verksamheten. 

 Vi kommer inte gå in med medel för träningskostnader för ordinarie verksamhet så som anläggningshyra, tränararvoden och administrationskostnader.

 

4. Utveckling genom utbildning

 Inom bilsporten ska det vara enkelt att utvecklas genom utbildning. Det ska exempelvis vara enkelt för ledare och tränare att hålla kvalitativ träning för sina träningsgrupper.

Din förening kan ansöka om bidrag för att stimulera och utveckla kompetensen och kunnandet hos era tränare och ledare. Fler ska få möjligheten att utbilda sig och alla ska känna att de är en del av Svensk Bilsport, oavsett bakgrund och förutsättningar.

 Vill du få kostnadsfri inspiration till att vidareutbilda dig som ledare? Klicka dig då vidare till SISUs helt webbaserade tränarutbildning här.

 

Uppdaterad: 29 JAN 2018 12:31 Skribent: Johan Fåhraeus
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
E-post: This is a mailto link