Hoppa till sidans innehåll

SM-veckan


SM-veckan vinter 2017 genomförs i Söderhamn
SM-veckan genomförs i Söderhamn under vecka fem 2017. Bilsporten kör sina tävlingar med sprintmästerskapen av rallycross och rally under dagarna 4-5 februari.

Rallytävlingen har sitt kval till söndagens final. Kvalet körs två gånger på en längre sträcka under lördagen. Under söndagen startar rallyt i skogen runt folkracebanan ute vid Flygstaden för att sen komma in och avsluta på arenan. Under året har arrangören arbetat hårt med att bredda och justera folkracebanan till rallycrossens tävling som kommer köras på en isbelagd banan. Konceptet blir det samma som fungerade så framgångsrikt i Piteå under vinterveckan 2016.

SM-Veckan – avgörandets ögonblick
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Television (SVT) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 69 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar).

Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

Mer info om SM-veckan:
www.smveckan.se
svt.se/smveckan
www.facebook.com/smveckan
www.twitter.com/smveckan
www.youtube.com/smveckan


Uppdaterad: 2016-12-16 09:32
Skribent: Sören Emmervall

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

SamarbetenNEH

 

Mastertent logga

 

aretsbilsport

 

SMI

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link