Information inför Rally-RM Historic - Nybro

Inför den 2:a deltävling i Rally-RM Historic som körs i Nybro kommer här information om Specialsträckorna i Zabra-Rallyt 18/5.

Samtliga sträckor håller hög vägkvalitet med hård vägbana och typisk småländskaraktär, såsom rally ska vara. Här finns allting från snabb härlig byväg till tekniskt utmanande och krokiga sträckor!

SS 1, Längd: 11,94 km.
En Klassisk specialsträcka om man åkt rally i Nybro förr men tills årets tävling så har sträckan fått en förlängning. De flesta aktiva ekipagen har inte åkt sträckan i den här tappningen förr då bandet får backas långt tillbaks för att hitta samma sträckning.

Sträcken inleds klassiskt med tempoväg och där linjeåkning kommer ge ett försprång in till de sista (magiska) kilometrarna.

SS 2, Längd: 10,17 km.
Tema för årets Zabra-Rally är lite gammalt och mer nytt. Det stämmer precis även på denna sträcka. Avslutningen känner vana Nybro-åkare igen (med bra minne). Däremot inleds sträckan på vägar som inte körts sen 1980-talet. Fin, stabil byväg som både är rytmisk men som också innehåller utmaningar runt åkerskanter.

Ett klurigt asfaltsvägbyte är ett klassiskt publikställe och enkelt att ta sig in till och där det brukar samlas mycket publik för att se tävlingen.

SS 3, Längd: 9,92 km.
Sträckan som fortsätter på inslagen linje. Ny inledande del där rally är som bäst i Småland! Samma höga kvalitet på väg som tidigare sträckor. De tre kilometer som avslutar sträckan är repris men värd att återanvända. Här får man åka fort, svänga, sladda över krön, alla möjligheter finns. Endast högerfot och avsaknad av mittenpedal sätter gränserna.

Detta är en sträcka som inbjuder till publikfest! Tre stycken bra tillfartsvägar till vägbyten på sträckan. Även från start och mål kan publik komma in och titta på de tävlande.

SS 4, Längd: 6,36 km.
Tävlingens mest tekniskt utmanande sträcka där de tävlande måste hålla tungan rätt i mun. I sann småländsk anda svänger det mest hela tiden mellan stenmurar och annat. Tävlingen kommer att avgöras på den här sträckan och den som dels värmt upp bäst men samtidigt sparat på de sista ”rattvridarmusklerna” kommer har fördel.

Denna sträcka saknar de enkla tillfartsvägarna men för den publiken som inte är rädd för att slita på stegräknaren kan man komma in ungefär mitt på sträckan för att se bilarnas framfart.

Välkomna till Nybro den 18 Maj hälsar Tävlingsledningen.

.

Skapad: 22 Mars 2024 08:30

Sidan uppdaterades den 19 april 2024