Felix Rosenqvist tar första pallplatsen med Meyer Shank Racing

Felix Rosenqvist fortsatte sin lovande inledning på årets INDYCAR-säsong med en tredjeplats i helgens $1 Million Challenge på The Thermal Club i Kalifornien, där smålänningen både inkasserade 250 000 dollar ur den rekordstora prispotten och samtidigt körde hem sin första pallplats med nya stallet Meyer Shank Racing.

Rosenqvist slog till med pole position Länk till annan webbplats. – Meyer Shank Racings första någonsin – i tidskvalet på lördagskvällen lokal tid, och startade därmed det första av söndagens två heat-race från spets. Rosenqvist kontrollerade sitt heat från start till mål på sin väg mot seger, vilket gav enkelt avancemang till det avgörande, 20 varv långa finalracet en kort stund senare där totalt 12 förare gjorde upp.

Finalen avgjordes i ett unikt format över 10+10 varv, med en kort paus i halvtid. Rosenqvist, som startat tvåa, låg trea bakom Alex Palou och Scott McLaughlin när den första halvan var avverkad och behöll sedan samma position in i mål även i det avgörande segmentet.

Insatsen markerar första pallplatsen för den färska Rosenqvist/Meyer Shank Racing-konstellationen, och kommer redan i årets andra race. Det är också den första pallplatsen för MSR-teamet i INDYCAR sedan 2022.

- Det har varit en grym helg, säger Felix Rosenqvist. Vi har varit snabba från första varvet här, fokuserat på vår grej, och maximerat det vi hade. Vi tog pole i kvalet, vann vårt heat, och i finalen räckte det till en tredjeplats. Jag kunde inte hänga på Palou och McLaughlin, men jag är superglad för teamets skull och väldigt nöjd med vår första pallplats tillsammans.

Helgens race arrangerades utanför det ordinarie mästerskapet och gav inga poäng, men fyllde likväl en viktig funktion för Rosenqvist och MSR i ett tidigt skede för det nya samarbetet.

- Vi har lärt oss så mycket här, avslutar Felix Rosenqvist. Att få vara här i tre dagar, med så mycket körning, är otroligt värdefullt för oss. Vi är fortfarande väldigt nya tillsammans och har kunnat använda det här som ett avancerat test. Att faktiskt kunna sätta så här hård press på de bästa redan nu är väldigt positivt för oss.

Nästa anhalt på NTT INDYCAR SERIES-kalendern är Grand Prix of Long Beach den 19-21 april, då den ordinarie, poänggivande mästerskapssäsongen återupptas.

Sidan uppdaterades den 25 mars 2024