Hoppa till sidans innehåll

Bilsporttränare


Svensk Bilsport utvecklar konceptet Bilsporttränare
Tiden är mogen för att ta Svensk Bilsport ett steg till i konceptet om tränare inom Bilsporten. Bilsporttränare helt enkelt. 

- Vi har under några år kört det som kallas Tränarutbildning steg 1 och någon enstaka i steg 2, detta vill vi bygga vidare på och initialt under våren köra tre stycken regionala steg 1 nivå, säger Magnus Lampert , förbundskapten och Sportchef på Svensk Bilsport.

Svensk Bilsport har aldrig varit så framgångsrikt på sådan bredd som under föregående år, detta är något som förbundet nu vill ta nytta av i flera led.

- Konceptet med Bilsporttränare vill vi lansera och lyfta fram, nu när vi har många unga förare som visat vägen och tagit steget upp på toppnivå nationellt och internationellt,  säger Crister Nystrand, ansvarig verksamhet/utveckling på Svensk Bilsport.

Landslaget spring i strand GC - 16

Mats Olsson som är med i tränare och ledarstab för Landslaget och Juniorlandslag fyller i.

- Alla är överens om att för att komma vidare och lyckas behövs både fysisk och mental träning. Det är nu klart accepterat att träning, mer än bara bilkörning, hör hemma även inom bilsporten, säger Olsson.

Därför skapas nu ett skarpare utbildningskoncept under rubriken Bilsporttränare:
Steg 1 – Klubbtränare
: Grundläggande kunskaper inom fysisk träning, träningspedagogik. Fokus ligger på hur träning med barn/ungdomar/unga vuxna bör bedrivas.

Steg 2 – Distrikt/regiontränare: Där vi inom 2 år skall ha kunniga Bilsporttränare i alla distrikt/regionnivå. Förutom kunskaper från steg 1, skall grundläggande kunskap inom kost, mental träning samt fördjupad kunskap om träningsplanering förvärvats.

Steg 3 – Förbundstränare: Där de förutom steg 1 & 2, skall kunna avancerad körutveckling, teknisk kompetens inom väghållning och fordonsinställningar etc. Här kommer det enbart att finnas ett fåtal personer på riksnivå.

Initialt kommer detta att hanteras inom Verksamhet & Utveckling och Sport/Landslagschef.

Kontakt och planering är taget med David Ståhlberg och Mats Olsson som är med i tränar/ledarstab för Landslag/Juniorlandslag via Magnus Lampert.

De tre första regionala Steg 1 / Bilsporttränare Klubb / är planerade enligt följande: 3 nya utbildningstillfällen planeras till hösten.

SBF väljer att satsa medel i detta projekt för att nå till målet att även Svensk Bilsport skall ha tränare på lokal och regional nivå.

I kostnaden ingår mat, boende, lokal o konferenskostnad och tränare/kursledare.
Deltagaren får själv bekosta resa.

Vi hoppas nu att Sveriges bilsportklubbar ser möjligheten i detta och själva satsar på att skicka sina engagerade ledare på utveckling & utbildning.

 

Kontakt:
Tränare/kursledare, David Ståhlberg – 0738180837, This is a mailto link

Tränare/kursledare, Mats Olsson –0706965595, This is a mailto link

SBF Verksamhet & Utveckling, Crister Nystrand – 08-6263370 , This is a mailto link

SBF Sport/Landslagschef, Magnus Lampert – 08-6263350 , This is a mailto link

 

Anmälan för dessa utbildningar till Bilsporttränare, finns i SBF:s Utbildning/kurskalender, http://sbf.se/Utbildningarkurser/

Uppdaterad: 2016-06-07 17:07
Skribent: Crister Nystrand

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

SamarbetenNEH

 

WBT_logo_PMS186_slogan_compact

 

Mastertent logga

 

aretsbilsport

 

SMI

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link