Hoppa till sidans innehåll

Funktionärslandslaget


All idrott behöver funktionärer. Även bilsporten. Men många idrotter tappar både utövare, ledare och funktionärer. Sedan 2012 satsar Bilsportförbundet på unga funktionärer.

Samhället förändras. Jaget håller på att bli viktigare än kollektivet och det gynnar inte idrottsrörelsen. Därför lyftes ungdomarna som tema redan på förbundsmötet 2012 och senare samma år hade Svensk Bilsport de första ungdomarna i funktionärslandslaget.

Ett mål med funktionärslandslaget är att det ska finnas utbildade ungdomar som ska användas för att ingå i tävlingsledning eller domarjury på SM-tävlingar.
Att få vara med och lära från verkliga tävlingar är något som värdesätts högt av ungdomarna. Därför arbetar förbundet med att hitta bra samarbeten där Funktionärslandslaget kan närvara för att ta till sig viktiga erfarenheter.

Projektets mål är att få ut fler ungdomar på ledande funktionärsroller i olika bilsportarrangemang i Sverige. De som genomför utbildningen får förutom gedigen utbildning av erfarna föreläsare och praktiska utbildningstillfällen även personliga utvecklingsplaner med satta delmål under utbildningstiden.

Ett grundkrav är att den sökande har minst C-funktionärslicens och dokumenterade meriter när ansökan skickas in.
(Detta för att du som funktionär skall ha bästa möjligheter att tillgodogöra dig utbildningen och få rätt utvecklingsmöjligheter) 

Funktionärslandslaget ligger för utvärdering.
Uppdaterad: 2017-04-10 09:31
Skribent: Sören Emmervall

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor

 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

SamarbetenNEH

 

WBT_logo_PMS186_slogan_compact

 

Mastertent logga

 

aretsbilsport

 

SMI

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +46 (0) 8 626 33 00
Fax: +46 (0) 8 626 33 22
E-post: This is a mailto link