Hoppa till sidans innehåll

Det är i grusgropen det händer

12 JAN 2016 09:40
  • Skapad: 12 JAN 2016 09:40

Formula Offroad i Sverige måste hitta nya tävlingsplatser där utövare och publik kan samlas och se magi hända. 2015 genomfördes ingen tävling i Sverige då tävlingsplats saknades. Utan tävlingsplats riskerar en sport som tidigare rönt stora svenska framgångar att dö ut. SMK Uppsala ber alla att leta efter de grusgropar som bara väntar på att få vara värd för nästa Formula Offroad tävling!

 

Under de senaste 10 åren har SMK Uppsala varit en stark kraft för Formula Offroad och har arrangerat tävlingar av högsta kvalitet, både för publik och förare. Förare från hela Norden har gett sitt yttersta på tävlingarna för att vinna och ge publiken ett minne att ta hem, och kanske inspirera andra att börja med sporten. 2015 blev det tyvärr ingen svensk tävling på grund av att SMK Uppsala inte fick tillgång till grusgropen där tävlingar har genomförts de senaste tre åren. Beskedet gjorde att SMK Uppsala fick lägga årets Formula Offroad-tävling på is.

 

Formula Offroad som sport har funnits i Sverige sedan börjen av 1990-talet. Då bjöd Svenska Bilsportförbundet in isländska förare, som kom till Sverige och hade ett par uppvisningstävlingar. Året därefter hade det redan byggts flera svenska bilar och den första svenska tävlingen genomfördes. Sporten har under årens lopp haft många duktiga svenska förare, till exempel Hans Mäki, Rolf Keiser, Henrik Vesa, Fredrik Sipuri och Thomas Evsäter för att nämna några. Under flera år fanns det många Svenska ekipage som tävlade både i Sverige och i övriga Norden. Sverige har alltid varit bra på att bygga kompetenta Formula Offroad-racers. Många av dessa har sålts vidare till Norge och Island där de fortsatt vara bland de bästa i respektive land.

 

SMK Uppsala är en stark ambassadör för sporten och vill fortsättningsvis vara en stark kraft för att sporten ska få finnas kvar i Sverige. En förutsättning är att Formula Offroad i Sverige hittar nya tävlingsplatser där utövare och publik kan samlas för actionfyllda upplevelser. Om sporten inte hittar nya tävlingsplatser är det stor risk att den dör ut. SMK Uppsala, utövare och alla fans, vill inte att detta ska ske utan ser ljust på framtiden: ber alla att leta efter de grusgropar som bara väntar på att få vara värd för nästa Formula Offroad tävling.

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link