Hoppa till sidans innehåll

KAK Midnattssolsrallyt 2018

18 DEC 2017 19:36
  • Skapad: 18 DEC 2017 19:36

Arbetet med 2018 års KAK Midnattssolsrallyt pågår och redan nu kan ett par nyheter avslöjas. Kisa blir ny ort för ett av lunchuppehållen och ett nytt vandringspris instiftas.

KAK Midnattssolsrallyt arrangeras, som traditionen bjuder, veckan efter midsommar. Rallyt inleds på onsdagen den 27/6 och avslutas på lördagen den 30/6. Start och mål blir som de två senaste åren i Vimmerby  Tävlingen öppnas med en publiksträcka på onsdagskvällen för att sedan fortsätta med tre etapper i olika väderstreck.

-En nyhet i år är att ett av lunchuppehållen blir i Kisa. De har visat stort intresse för rallyt och för oss ger det möjlighet att köra tävlingen på nya fräscha sträckor, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt

Rallyt kommer preliminärt att bjuda på 17 specialsträckor med en totallängd om 16 mil.

-Banarbetet är i princip klart tack vare många samarbetsvilliga lokala motorklubbar. Förra året höll några sträckor inte rallyts traditionellt höga nivå vad gäller vägbeskaffenhet. Detta har givetvis gjort att alla inblandade, inte minst de lokala klubbarna som arrangerar sträckorna, förstått vikten av att tillhandahålla riktig Midnattssolsrallykvalitet på de vägavsnitt vi kommer att köra, förklarar Lars Jonsson.

Under 2017 uppvaktades KAK Midnattssolsrallyt av internationella bilsportförbundet FIA om att tävlingen skulle ingå i EM-serien för historiskt rally.

-Vid tiden för beslutet saknade vi svar på några av våra frågor och beslöt oss för att tack nej till att få EM-status 2018. Vi förblir alltså en nationell tävling med RM-status även 2018.

Tävlingen kommer att vara öppen för bilar upp till 1990 års modell, vilket både är en naturlig utveckling och faller inom FIA’s ramar för historiska rallybilar.

För att bibehålla det moderna KAK Midnattssolsrallyts anda kommer därför Clarence von Rosen-pokalen, segrarpriset, att delas ut till snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage. KAK Midnattssolsrallyt instiftar ett nytt vandringspris som kommer att delas ut till bästa fyrhjulsdrivna ekipage.

Likt tidigare år ingår det även en Regularityklass i Midnattssolsrallyt, en klass där såväl rena nybörjare som fullblodsproffs har samma förutsättningar att vinna.

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info