Hoppa till sidans innehåll

Premiär för RM i Regularity

09 FEB 2016 08:46
  • Skapad: 09 FEB 2016 08:46

– Det blev ett år tidigare än vad jag hade räknat med, och det medförde en del extra arbete. Men det är väldigt välkommet arbete, säger Jonas Öhman i Bilorienteringsutskottet.

I fjol var det omkring fyrtio förare som deltog i de sju tävlingar som arrangerades i Sverige, inklusive Midnattssolsrallyt.

– Något som vi har märkt de senaste åren är att fler av de främsta deltagarna i MSR har börjat delta i de andra tävlingarna, och vi både hoppas och tror att de vill vara med och tävla om medaljerna nu när de får ett officiellt mästerskap.

Gemene man har ofta förknippat Regularity med bilar modell äldre, i det närmaste i utställningsskick.

Hur kommer det att se ut i RM?

– Om man ser till fjolårets tävlingar så är det bilar från mitten av sjuttiotalet fram till åttiotalets

början som är de vanligaste. Av naturliga skäl bilar som var vanliga som rallybilar när de var nya, men också en del mer udda modeller. Någon enstaka har gammal tävlingshistoria från rally eller bil-o, en del är preparerade med tanke på Regularity, och en tredje kategori är entusiastbilar som har försetts med en tripp. Årets mästerskap börjar med en klassisk vintertävling i form av Bergslagsrallyt, fortsätter i göteborgstrakten med Mölndalstrippen, och därefter South Swedish Rally på försommaren. Finalen kommer att köras i samband med East Sweden Rally i september.

– Vi är väldigt glada över att ha med två riktiga klassiker i mästerskapet. De hörde av sig på ett tidigt stadium med frågor om regularity, och när det blev klart med RM ville de vara med, trots att de var nya med tävlingsformen. Mölndalstrippen är en tävling av den typ som är dominerande i våra och ute i världen. Eftersom den går på icke avlysta vägar som inte är pilade så ställer den extra höga krav på kartläsaren.

– East Sweden Rally är ytterligare en klassisk rallytävling, om än med ett moderniserat namn, som också hörde av sig. En bra avslutning på årets mästerskap. Det faller sig naturligt att mästerskapstävlingar är lite dyrare än andra, men det ser inte Jonas Öhman som något problem.

– Absolut inte. Det kommer parallellt med RM att köras en cup med delvis andra och kortare

tävlingar och fler kan tillkomma. Dessutom kommer Mölndalstrippen även att omfatta en bana anpassad till nybörjare och med en riktigt låg startavgift.

 

 

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link