Hoppa till sidans innehåll

Lindh på femte plats i VM

27 SEP 2017 08:42
  • Skapad: 27 SEP 2017 08:42

I helgen avgjordes världsmästerskapet i karting för klassen OK på en av de finaste och svåraste banorna i världen, PF International i England.

Tävlingshelgen började med mycket bra tider under torsdagen och fredagens träningspass. Materialet kändes bra och Rasmus byggde upp en bra känsla inför helgen. Under lördagen gjorde Rasmus ett strålande jobb och placerade sig trea, fyra, trea och tvåa i samtliga fyra kvalheat.

Tyvärr hade domarna en synpunkt på en av de omkörningar Rasmus gjorde i det sista kvalheatet och han tilldömdes ett tidsstraff på 10 sekunder vilket betydde att han fick starta från en 11:e position i finalen istället för den tredjeplats han hade kört till sig.

Men som sagt, Rasmus hade både farten och självförtroendet i söndagens final och gjorde ett fantastiskt lopp med ett antal suveräna omkörningar och när allt var över slutade Rasmus på femte plats i VM och även som bästa svenska förare i VM.
- Äntligen stämde allt och materialet höll hela vägen i mål! Fusionteamet gjorde ett fantastiskt jobb hela helgen och gav mig det bästa tänkbara materialet, sa en mycket nöjd Rasmus Lindh efter målgång.

Vann gjorde hemmaföraren Danny Keirle med David Vidales Ajenjo på andra plats och Juho Valtonen på tredjeplatsen.

Just nu pågår arbetet med Rasmus körning inför säsongen 2018. Vi återkommer inom kort med mer information om detta.

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link