Hoppa till sidans innehåll

Victor Bouveng är klar för spanska mästarteamet Teo Martin Motorsport i en BMW M6 GT3

07 APR 2017 11:26
  • Skapad: 07 APR 2017 11:26

 

Victor Bouveng 20 år från Knivsta har precis skrivit kontrakt med Spanska BMW teamet Teo Martin Motorsport. Han kommer tävla i det Europeiska mästerskapet International GT Open som sparkar igång med säsongspremiären på Estoril, Portugal sista helgen i april.

Hur känns det?

Det känns fantastisk. Att få följa min plan och ta steget till ett mästarteam efter fjolårets framgångar kan inte bli bättre. Teamet Teo Martin har vunnit GT Open mästerskapet 2 år i rad. Ett år i förarmästerskapet och ett som team. Efter testerna I Barcelona där jag ställdes mot riktigt namnkunniga förare och åkte ifrån de så stod de klart att de ville ha mig som förare och nu är det äntligen klart och det känns helt fantastiskt.

Hur rankar du detta mot de tidigare du har gjort i karriären?

Det är helt klart ett steg upp i karriärstegen. GT Open är ett av Europas tyngsta GT mästerskap och att få bästa möjliga förutsättningar genom att sitta i vinnarbilen från förra året kan inte bli bättre. Bilen jag kommer tävla med är identisk mot den förra året. Men detta år kommer vi besöka banor som Spa, Monza, Silverstone, Hungaroring, Barcelona mm.

Teo Martin själv äger Europas största bilskrot och brinner för motorsport, han äger inte mindre än 150st bilar i sin samling. Allt från F1 bilar till Grupp B bilar i Rally och Lemans Vinnare. Möjligheten att tävla för Teo Martin är en ära i sig. Teo som också har väldigt god kontakt med BMW Motorsport gör att mina prestationer på banan kommer bli sedda av rätt personer.

Hur blir utmaningen annorlunda i år?

I GT Open blir det mer likt en traditionell tävlingshelg med 2 träningar på fredagen x 60 minuter, kval och race 1 på lördagen samt race 2 på söndagen. Vi kommer köra race på 70 och 50 minuter vardera under tävlingshelgen. Vi kommer vara två förare som delar på arbetet istället för 3 eller 4. Nu kommer det vara mer hård push än tidigare och jag är redo för uppgiften!

Hur ser säsongsupplägget ut?

Vi börjar med första racet på Estoril i Portugal. 7st tävlingshelger och 14st race ska avverkas i 7 olika länder. Inte mindre än 5 av 7 banor finns med på F1 kalendern år 2017. Teamkompisen är inte bestämd än men det står mellan några riktigt snabba förare. Förberedelserna för min del under vintern har varit noggranna och jag är säker på att vi kommer kunna slåss om topplaceringar under 2017!

 ”Teo Martin” Teamägare:

“We are really happy to announce Victor as our first GT Open Driver for 2017. We already had the chance to collaborate with this promising Swedish driver during preseason testing when he showed great adaption skills to our car in dry and wet conditions. We were really impressed by his progress in terms of setup and performance and we are convinced that Victor will be really competitive from the first race in Estoril.”

För info: www.gtopen.net

http://teomartinmotorsport.com/gtopen/en/


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link