Hoppa till sidans innehåll

Rally: Träning Rally/Körning med rallybil.

18 MAJ 2020 07:47
  • Skapad: 18 MAJ 2020 07:47

Rallyutskottet ser behov av att tydliggöra vilka möjligheter som i dagsläget finns enligt myndigheters och SBF regelverk.

Vitskyltade bilar kan alltid köras enligt gällande trafikregler, för bilar med orangea skyltar eller då man har behov av att överskrida tex hastighetsbestämmelser gäller:

 

  1. Man hyr en bana med banlicens (antingen som privatperson, klubb eller företag) och så kör man fritt. Inga försäkringar gäller men man får köra med orange skyltar också.

  2. Man åker på en officiell träning arrangerad av en motorklubb på en motorbana. Då måste man ha en giltig licens och någon form av besiktning. SBF försäkringar gäller för tävlande/funktionärer/tredje part.

  3. Man hyr in sig på ett industriområde (förslagsvis inhägnad grusgrop eller annat) vilket gör att länsstyrelsen inte blir inblandad (inhägnat område) och polisen kan ge tillstånd om man har en lämplig begränsning i antal. Kräver tillstånd från distriktet och en ansvarig ledare. Giltig licens krävs och försäkringar gäller för tävlande/funktionärer/tredje part.

  4. Man hyr en väg. Då krävs tillstånd från Länsstyrelsen och de har 4 månaders handläggningstid. Om det finns tillstånd inlämnat på en tävling kan man nog förhandla med Länsstyrelsen om man får omvandla någon sträcka ur tävlingen till träning i stället. Kräver tillstånd från distriktet också. Giltig licens, försäkringar gäller.

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg