Hoppa till sidans innehåll
Foto:

133 anmälda till Svampabanan när SM i Crosskart fortsätter

24 MAJ 2018 07:03
Svenskt Mästerskap i Crosskart fortsätter i helgen på Svampabanan i Tomelilla. En bana som faller förarna i smaken, så 133 har anmält sig.
  • Skapad: 24 MAJ 2018 07:03

Som vanligt tre seniorklasser och JSM i 125cc. I premiären var Sebastian Enholm, Teknis MC, vassast och den som ska jagas.

– Pallen är målet för jag gillade banan skarpt förra året. Den passar mig för jag den är speciell. Det ska bli kul i helgen, säger Östmarks Eric Bönström, som klivit upp från 85cc och var femma i Arboga.
Samma åsikt har William Sätereie, Finnskoga, som toppar i 250cc:
– Tomelillas bana är riktigt frän, så det ska bli kul. Det är lite långt hemifrån bara…
Stor revanschlust hos de övriga, med landslagets Isac Reiersen i spetsen. Åttondeplatsen senast var inte vad han räknat med.

Syskonfighten mellan Kopparbergs Mattias och Markus Andersson i 650cc är redan ett faktum. Mattias vann när Sprintcupen inleddes och Markus i SM-premiären.
– Den fördelningen kan vi fortsätta med, säger Markus med ett skratt.
En som definitivt vill ändra på den saken är segerrike Per Björnson. Årjängsföraren fick gashäng i finalen senast, men har nu byggt om så inget ska kunna kila sig emellan.
Sist men inte minst SM i Xtreme. Störst med 41 anmälda och regerande mästaren Linus Östlund, Finnskoga, är i topp nu också. Patrik Mogensen, Tonnie Buhre och Christian Andersson har fördelen av att ha hemmabana, medan Philip Roos tävlar för SMK Helsingborg. Men sedan är det långt för de flesta.
– Tomelilla är en av de svåraste banor jag åkt på. Både teknisk och snabb. Där måste man ha tungan rätt i mun för att det ska gå bra, säger Linus som tog sin första seger i Xtreme just där förra året.
– Nu blir det spännande, för det är stentufft i år, fortsätter han.
Som vanligt tävlar också 85cc och +40 Veteran och småttingarna i Mini visar upp sina färdigheter, samtidigt som de skaffar sig ökad rutin.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link