Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Andersson 0705782056

143 anmälda till NEZ i Haninge

13 JUN 2018 08:23
Den svenska deltävlingen i NEZ för crosskart körs i helgen på Högstabanan hos Haninge MK. Totalt 143 anmälda, varav så många som 23 förare från arrangörsklubben.
  • Skapad: 13 JUN 2018 08:23

Till den norska deltävlingen tog sig 113 startande i de fem NEZ-klasserna 125cc, 250cc, 650cc, Xtreme och 85cc Cup. Ännu fler väntas till Haninge: totalt 126 stycken. Därtill några veteraner och Mini-förare, vilket ger ett förväntat startfält på 143 förare.

Haninge MK har i många år satsat hårt på crosskart, och har fler förare än de 23 som finns i anmälningslistan.
– Det är bara de som kör hela mästerskapet som är med. De andra är funktionärer, för det finns arbetsuppgifter även när man är under 15 år och inte får gå ut på banan, säger Peter Sielck.
Han valdes till ordförande i Haninge MK nu i våras, tidigare har han varit ledamot med ansvar för crosskart.
– Vi är duktiga på att jobba med ungdomar. Vi skapar läger och åker mycket på banan. De som har   kartar lånar ut så andra får prova, fortsätter han.

Senare i höst är klubben också värd för SM-finalen. Men först den svenska deltävlingen i NEZ.
Finnskogas William Sätereie leder i 250cc och siktar på att behålla den platsen även efter helgens tävling. En som förväntas utmana både hemmaåkare, ryssar, letter, finnar och norrmän i 125cc är Sebastian Enholm, Teknis MC. Hittills är han obesegrad i SM.

Efter premiären i Norge är det Mattias Andersson, MK Kopparberg, som toppar NEZ 650cc före norrmannen Ove Michael Eide. Ytterligare ett koppel nordbor i topp tio tänker sig till Högstabanan för att ge Mattias en match. Inte minst Kim Lorentzen, silvermedaljör förra året, och förstås Mattias lillebror Markus Andersson.
Av de 33 anmälda i Xtreme finns många vinnarkandidater. Peter Sielck hoppas och tror stort på hemmaklubbens åkare.

– Av våra killar kan i stort sett vem som helst hävda sig, för de har blivit jätteduktiga i år. Bröderna Charlie och Marcus Agerheim, liksom Jimmy Bergander och Max Rundberg. Peter Lundmark har tagit sig han också, och det kan vara Jonny Karlsson Dahlbergs tur i helgen, menar Peter.
Finnen Jami Kalliomäki toppar NEZ-tabellen efter premiären i Solør, och han fortsätter jaga poäng i helgen liksom silverplacerade Aleksander Wiik, Norge. Det gör också Tommie Svärd, Finnskogas förare som ligger trea, Kolsvas Jonas Ericsson (åtta) och Martin Enlund, Västerås MS (nia).


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info