Hoppa till sidans innehåll

28 januari är sista dag för anmälan till SM-veckan vinter i Skellefteå

25 JAN 2018 19:45
SM-veckan avgörs under vecka 12 nästa år. Det är något senare än brukligt för vinterveckan. Förklaringen stavas, OS, men redan fredag den 28 januari är det sista dag för anmälan till rally, crosskart och rallycross.
  • Skapad: 25 JAN 2018 19:45

SM-veckan är ett projekt framtaget i sammarbete mellan Riksidrottsförbundet och SVT, SVT som också sänder på alla sina plattformar från hela SM-veckan. Över 27 sportgrenar finns med i Skellefteå.

Bilsportens tävlingar i SM-veckan avgörs med träning för Radiostyrd Bilsport under fredagen den 23 mars och med kval och finaler under lördag och söndag, Radiostyrd Bilsport kommer genomföras inne i stadens tennishall. De övriga tre sportgrenar är, Rally, Crosskart och Rallycross som kommer köras den 25 mars ute på Klutmarkbanan, någon mil utanför Skellefteå.

Rallycrossen och Crosskarten körs på den befintliga rallycrossbanan. En banan som är tekniskt krävande med en hel del kupering. Rallyt kommer gå i skogen runt om för att sen komma in och avsluta den sista delen inne på arenan. Den tänkta banträckningen är på cirka 3,7 kilometer och kommer köras på delar som användes som SM-sträckor för rally-SM i mitten av 90-talet. 
Det som väntar rallyförarna är en riktigt tight sträcka under den största delen av körtiden. 
- Det kommer gå fort och är smalt, så det gäller att veta vad man gör. Det finns inte utrymme för så mycket misstag när det gäller hur förarna ska placera bilen på vägen, men samtidigt är det just det som är känslan med rally och den här sträckan kommer vara riktigt rolig att köra, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan. 

Sista dag för anmälan till rally, crosskart och rallycross är 28 januari.
Mer information om anmälan och SM-veckan finns här.

Se rallysträckan nedan genom incar här. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link