Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Adielsson vinnare i Spanien

20 APR 2020 16:00
Mattias Adielsson blev premiärvinnare när VM-serien i rallycross tog klivet över till e-sport.
  • Skapad: 20 APR 2020 16:00

I helgen som var skulle premiären av årets VM-serie i rallycross ha körts på F1-banan, Circuit de Barcelona-Catalunya utanför Barcelona. Men. Coronaviruset har satt stopp även för den tävlingen. Istället bjöd promotorn IMG in till rallycross via skärm när såväl e-sportare som förare från verklig motorsport deltog i premiären av virtuell VM-rallycross och det på samma bana som var planerad i verkligheten. 

Och bäst gick det för Mattias Adielsson, rallyförare till vardags, men sedan en tid även hårt satsande på e-sporten. Något som gav resultat.

- Jag tränade i lördags tillsammans med de bästa av e-sportara och insåg hur snabba de var. Även om jag hade bra tider var de snabbare. Men jag gav mig sjutton på att hitta ställen där jag kunde vinna tid. Det gjorde att jag inte stängde av framåt halv fyra-tiden på söndag morgon, säger Mattias Adielsson.
Men nattkörningen gav resultat. När Adielsson i finalen valde att ta jokervarvet kunde han med farten från utgången klara av att behålla ledningen.
- Det var en skön känsla och att vinna, det trodde jag inte. Det betyder mycket för mig och att dessutom få vinna det första eventet i den här serien känns bra. Det var tufft och mycket tuffa fighter, men jag är riktigt nöjd och ser nu fram mot banan i Portugal som blir nästa tävling.

Mer info på, https://www.fiaworldrallycross.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.png







Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner






Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png