Hoppa till sidans innehåll

Aquila Synergy Cup kommer till Sverige 2019

06 MAR 2019 15:04
Aquila Synergy Cup är en enkel bilklass som du får köra från det år du fyller 14 år. Nu på lördag hålls en informationsträff om den nya klassen.
  • Skapad: 06 MAR 2019 15:04

Om du har en gedigen erfarenhet från Kart kan det finnas möjlighet att få tillstånd att köra klassen redan det år du fyller 13. 

I Aquila Synergy Cup kan man välja mellan att hyra sin bil, eller köpa den. I båda fallen får man tekniskt stöd av tillverkaren och en plats under tak i depån.

Klassen kommer att köra i SSK-serien förutom finaltävlingen vilket kommer att bli ett samarrangemang med den danska serien på Sturup. Även tävlingen under Västkustloppet kommer att köras tillsammans med den danska serien så räkna med ett fullt startfält där.

- En ung förare som nappat på konceptet är William Karlsson som trots sina unga år skaffat sig gedigen erfarenhet av racing såväl nationellt som internationellt. Nu gör han debut inom banracing som 13-åring i Aquila Synergy Cup. Nu får jag möjlighet att kliva upp från gokart till banracing och det ska bli jättekul men även lite pirrigt. Vi kommer fortsätta köra gokart internationellt i Tyska Mästerskapet, WSK Italien, VM i Finland och SM på hemmaplan parallellt med banracingen. Det blir ett läroår och där jag ska försöka att få så mycket körning som möjligt. Målet med Aquila-säsongen är träna och lära mig så mycket som möjligt, säger William.

Är du nyfiken på Aquila Synergy Cup så är det en informationsträff redan på lördag i Nacka, utanför Stockholm. Där får du information om bilarna, budget som behövs och vilka alternativ som finns, åldersgränser och dispenser samt om seriens upplägg och poängberäkning och årets tävlingskalender i både den svenska och danska serien.

På plats finns en M/Y 2019 Aquila Synergy Cup MkII-bil att inspektera och provsitta.

När?
Lördagen den 9:e mars kl 14:00-16:00

Var?
Finntorpsvägen 6, Nacka

Kostnad?
Det är gratis att komma och det bjuds på fika.
Önskvärt är en anmälan om att ni kommer.

Anmälan till Alx Danielsson This is a mailto link

Information kommer även att finnas i utställning på Bilsport Performance & Custom Motor Show under påskhelgen.

Skribent: Sören Emmervall
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link