Hoppa till sidans innehåll

Beganovic avslutar med dubbelpall i Formula Regional Asia-finalen

21 FEB 2022 08:56
Dino Beganovic rundade av sitt fem veckor långa mellanösternäventyr i Formula Regional Asian Championship med dubbla pallplatser vid helgens final på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi – och var bara en blinkning från seger.
  • Skapad: 21 FEB 2022 08:56

Dino Beganovic rundade av sitt fem veckor långa mellanösternäventyr i Formula Regional Asian Championship med dubbla pallplatser vid helgens final på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi – och var bara en blinkning från seger.
 
Linköpingsföraren tog målflagg som tvåa i både det första och andra av helgens tre race, och gjorde därmed bokslut med eftertryck i det 29 bilar stora startfältet.
 
- Det känns väldigt skönt att få avsluta mästerskapet på det här sättet med dubbla pallplatser, säger Dino Beganovic. Det är ett bra resultat, och jag har verkligen haft kul ute på banan den här helgen. Det har varit många tighta fighter, minst sagt!
 
Beganovic visade sina intentioner bara sekunder efter start i det första racet för helgen, när han bestämt svepte förbi Red Bull-junioren Jak Crawford i första kurvan och tog hand om andraplatsen. Beganovic kunde sedan enkelt behålla sin placering in i mål, strax bakom Ferrari Driver Academy-kollegan Arthur Leclerc som i kraft av sin seger samtidigt utropades till mästare.
 
Beganovic var sedan ytterst nära att själv få kliva högst upp på pallen i det efterföljande Race 2. Svensken, som tävlar för teamet Mumbai Falcons, jagade ner ledande Gabriele Minì i loppets slutskede och gick sida vid sida med italienaren ut ur sista kurvan i en dramatisk sprint mot mållinjen. 
 
Minì höll dock undan med minsta möjliga marginal; Beganovic fick se sig slagen med en ynka tiondels (!) sekund.


I det avslutande tredje racet tog Beganovic målflagg som sjua. Därmed klassificeras han som femma totalt i årets upplaga av Formula Regional Asian Championship, bara fyra poäng från bronsmedalj.
 
- Det svider lite att förlora tredjeplatsen i mästerskapet med så liten marginal, erkänner Beganovic. Med tanke på de problem vi haft med motorn till och från under de här veckorna måste vi ändå vara nöjda, absolut. 
 
Syftet med deltagandet i den asiatiska vinterserien har varit att förbereda sig inför den kommande satsningen på det motsvarande europeiska Formula Regional-mästerskapet senare i år.
 
- Jag har lärt mig så mycket och det är helt ovärderligt att kunna göra 15 race redan innan mars på det här sättet, avslutar Dino Beganovic. Jag vill verkligen tacka Mumbai Falcons, Prema och Ferrari Driver Academy för den här chansen i vinter. Det kommer att vara oerhört värdefullt när vi drar igång Europa-säsongen om ett par månader!
 
Formula Regional European Championship inleds på italienska Monza den 22-24 april.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg