Hoppa till sidans innehåll

Beganovic kvar i totalledning trots motig helg i Budapest

11 JUL 2022 08:58
Dino Beganovic fortsätter att leda Formula Regional European Championship, om än med reducerad marginal efter en tung helg på ungerska Hungaroring. 
  • Skapad: 11 JUL 2022 08:58


 

Beganovic, som tävlade på den knixiga Formel 1-banan utanför Budapest för första gången i karriären, slog sig fram från 11:e till sjunde plats i det första av helgens två race på lördagen och säkrade därmed sex potentiellt kritiska mästerskapspoäng. 
 
- Vi lyckades ta några poäng i Race 1, vilket var ungefär så mycket vi kunde hoppas på efter kvalet, säger Dino Beganovic. Det är väldigt svårt att köra om på Hungaroring, men vi hade inte heller farten för något större avancemang så i slutändan var jag relativt nöjd med P7 – det är poäng som kan visa sig vara avgörande på sista raden. 
 
Inför den avslutande tävlingsdagen var Beganovic och hans Prema Powerteam fast beslutna att närma sig täten – vilket man också gjorde.

Tidsdifferensen i kvalet mer än halverades, från sex tiondelar på lördagen till 0.270s på söndagen, men i den sylvassa konkurrensen räckte det likväl bara till sjätte bästa tid i gruppen och en sammantagen 12:e plats på gridden till Race 2.
 
Kontakt på det första varvet – två gånger om, dessutom – innebar sedan att Beganovic föll än längre bak i klungan och till slut klassificerades på 16:e plats.
 
- En tuff helg överlag, summerar Dino Beganovic. Jag har inte haft förtroendet för bilen och vi har inte haft farten. Vi tog ett ganska stort steg från lördagen till söndagen, men det är extremt tight och det räckte uppenbarligen inte hela vägen. Vi vet att vi kan bättre. Nu måste vi jobba hårt inför nästa race på Spa för att se till att vi tar oss tillbaka till toppen, där vi hör hemma.  

Efter helgens race i Budapest har Beganovics ledning i mästerskapet nu krympt till nio poäng. Den svenske Ferrari-junioren vann det första racet för säsongen på italienska Monza och har sedan dess aldrig passerats i tabelltoppen.

Nästa Formula Regional European Championship-deltävling körs på belgiska Spa-Francorchamps den 27-29 juli.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg