Hoppa till sidans innehåll

Beganovic och Skoog tar plats i landslaget

11 AUG 2020 10:23
2020. Ett år som kantats av inställda tävlingar, där serier stått på hold och förare gått i väntans tider är det nu klart att ytterligare två förare kliver in i landslaget 2020. Dino Beganovic och Henric Skoog.
  • Skapad: 11 AUG 2020 10:23

Dino Beganovic som i år tar steget från karting till formelbil tillsammans med toppstallet Prema Powerteam och Ferrari Driver Academy och Beganovic tog sig upp på pallen redan under sin första tävlingshelg när det italienska Formel 4-mästerskapet inleddes på Misano-banan utanför Rimini. Linköpingssonen Beganovic som vann SM i karting 2018 och 2019 har med klivet in i Ferrari Driver Academy påbörjat drömmen om en framtida plats i F1. Nu presenteras han även som en av landslagets förare. 
-Det är jättekul att vara en del av svenska landslaget och det är stort för mig. Jag representerar svenska färger med stolthet, säger Dino Beganovic.

Förbundskapten Pier Steffansson fyller på.
- Dino har under sina år i kartingen visat stabil utveckling och levererat bra resultat. När han nu tagit ett stort steg i karriären med tävlande i formelbil, ingå i Ferrari Driver Academy, flyttat till Italien och arbetar med ett bra paket runtomkring sig där landslaget och Svenska Bilsportförbundet är en del, är bra på många sätt och ur flera perspektiv, menar Steffansson som även utökar landslaget med Henric Skoog.

Skoog som funnits med i landslaget tidigare kör i racingserien ADAC GT Masters.
- Det känns bra att vara med i landslaget igen. Det finns mycket att hämta där. De gemensamma körlägren med förare i världsklass från olika sportgrenar ger alltid mycket nya tankar och funderingar. Och Bosön med fysträningar och tester för att se var man står och för att vara i form är också en sak som jag tycker är bra, säger Henric Skoog.

Året 2020 har även satt stopp på en hel del av den gemensamma landslagsverksamhet som var planerad för året med träffar, läger och körtester.
- Så är det, men vi kan bara gilla läget och blicka framåt då vi förhoppningsvis kan genomföra det som Henke pratar om och mer där till. Det är riktigt kul att jobba med Henke. Han är framåt och vill se utveckling och det är landslagets ambition, avslutar Pier Steffansson.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg