Hoppa till sidans innehåll

Beganovic tar sensationell seger i Monaco

30 MAJ 2022 16:07
Dino Beganovic körde hem karriärens hittills största framgång när han bemästrade Monte Carlos gator och levererade en storstilad seger inför ögonen på Formel 1-eliten vid helgens Formula Regional European Championship-tävlingar i Monaco.
  • Skapad: 30 MAJ 2022 16:07

Beganovic begav sig till det exklusiva furstendömet i mästerskapsledning efter två segrar på de inledande fyra racen, och fortsatte på den inslagna vägen med en ny kraftfull styrkedemonstration på kalenderns enda stadsbana.

Ferrari-junioren lade grunden för helgens framgångar med en viktig insats i fredagens kval, där han slog till med den absolut bästa tiden av alla och därmed såg till att säkra en plats i första startled till båda helgens race. 

eganovic inledde det första loppet på lördagen som tvåa – ett resultat av Monacos speciella gruppbaserade kvalsystem – och kunde kontrollerat ratta sin Prema Powerteam-bil in över mållinjen på samma position. Därmed fick han beträda motorsportens kanske mest prestigefyllda podium för första gången i karriären. 
 
Östgöten sparade dock det allra bästa till sist. I det avslutande loppet på söndagsmorgonen drog Beganovic maximal nytta av pole position för att ohotat ta hand om en dominant seger, mitt framför ögonen på Formel 1-depån bara några timmar innan start av Monacos Grand Prix. 
 
- Wow! Att vinna här i Monaco är en dröm som går i uppfyllelse, säger Dino Beganovic. Jag är så obeskrivligt glad just nu. Det har varit ännu en fantastisk helg och jag vill verkligen tacka teamet, FDA och mina sponsorer. Jag hade inte kunnat göra det utan dem. Jag kan inte riktigt greppa att vi precis vann det största loppet på hela kalendern, men det kommer säkert att sjunka in om en stund. Det här är en dag jag kommer att minnas för resten av mitt liv.
 
Beganovic har nu, efter sex körda race, fortsatt aldrig varit sämre än tvåa någon gång under årets säsong. 18-åringen fortsätter därmed att dryga ut sin ledning i toppen av tabellen.

Formula Regional European Championship fortsätter redan kommande helg på Circuit Paul Ricard, inte långt från Monaco lite längre bort på den franska Medelhavskusten.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg