Hoppa till sidans innehåll

Beganovic tillbaka till Mugello med ljusa minnen

07 OKT 2021 06:45
Dino Beganovic återvänder till goda jaktmarker när Formula Regional European Championship-säsongens näst sista deltävling äger rum på italienska Mugello i helgen.
  • Skapad: 07 OKT 2021 06:45


 
Ferrari-junioren tog dubbla pallplatser på den pittoreska banan – vackert belägen i Toscana – under en vädermässigt omväxlande helg i det italienska Formel 4-mästerskapet förra året, och trivs på den snabba anläggningen utanför Florens. 
 
- Jag hade en väldigt bra helg på Mugello i Formel 4 förra året, och det hjälper alltid till mentalt när man kommer tillbaka till en bana, säger Dino Beganovic. Vi tar med oss bra minnen in i den här helgen, och även en hel del lärdomar från Valencia senast.


Beganovic hade en fartmässigt stark helg i den senaste deltävlingen på Ricardo Tormo-banan i Valencia för två veckor sedan. Linköpingsonen var näst snabbast på den fria träningen och satte loppets snabbaste varv i det avslutande racet – men tvingades att bryta med tillförlitlighetsproblem. 
 
- Vi fokuserar på det positiva från den helgen, och vi är redo att omsätta det till något bra nu på Mugello, avslutar Dino Beganovic. Det kommer troligtvis vara svårt att följa andra bilar genom alla snabba svängar här, så kvalet kommer bli ännu viktigare än vanligt. Vi tror också att däcken kommer få det tufft i racen, särskilt på vänster sida genom Sektor 2 där vi har full gas nästan hela vägen. Det kommer bli en upplevelse att köra Formula Regional-bilen på Mugello – det är som hand i handske – och jag ser fram emot en spännande helg!

Beganovic och resten av 30-bilarsfältet inleder med ett fyra timmar långt test på torsdag. Därefter väntar två officiella träningspass på fredag. I vanlig ordning ska två kval och två race köras, ett vardera på lördag respektive söndag

Mer information på, www.formularegionaleubyalpine.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg