Hoppa till sidans innehåll

Brink upp i STCC-toppen

05 OKT 2020 11:01
Tobias Brink har tagit över ledningen av STCC TCR Scandinavia efter årets näst sista tävlingshelg på Mantorp Park.
  • Skapad: 05 OKT 2020 11:01

Brink Motorsport dominerade tävlingshelgen med tre av tre möjliga segrar och ledning av samtliga tre mästerskap: förare, team och junior

Tobias Brink segrade i de två första tävlingarna medan junioren Hannes Morin tog sin debutseger i mästerskapet i den sista tävlingen.

– Helt galet skönt med en dubbelseger och mästerskapsledning. Ett stort tack till teamet som gav mig en fantastisk bil den här helgen. Nybliven pappa, två segrar och ledningen av samtliga tre mästerskap, helt otroligt, säger Tobias Brink.

– Helgen kunde inte sluta bättre än så här, jag är så nöjd med mig själv och bilen. Jag kunde dra upp en lucka snabbt i början av tävlingen. Sedan såg jag att Dahlgren gjorde allt för att komma ifatt, men jag kunde kontrollera avståndet. En helt otroligt skön känsla, säger Hannes Morin, som tog över ledningen i juniormästerskapet.

Tobias Brink leder mästerskapet med 14 poäng över Lestrup Racing Team-föraren Rob Huff som säkrade två andraplatser från helgen på Mantorp Park. Regerande mästaren Robert Dahlgren ledde mästerskapet inför helgen men tappade ned till tredje plats i mästerskapet, 17 poäng från mästerskapsledningen.

PWR Racing-föraren kämpade sig till en stark andraplats i sista tävlingen trots 60 kilos kompensationsvikt i sin Cupra León Competición.

– Helgen började tungt med så mycket vikt efter en bra helg i Skellefteå, det bet oss i arslet nu. Men teamet jobbade superbra och gav mig en väldigt bra racebil. Till finalen har vi mindre vikt och allt kan hända, säger Robert Dahlgren.

Robert Dahlgrens teamkompis Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde sin bästa tävlingshelg för året med två tredjeplatser och var bara sex tiondelar bakom i sista tävlingen.

– Riktigt skönt att vara på pallen två gånger, det behövde vi i teamet. Tyvärr fick jag väldigt överstyrt i början av sista tävlingen och kunde inte utmana Hannes om ledningen, det var väldigt synd. Men det är riktigt kul att vara tillbaka i toppen, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Även teammästerskapet har en ny ledare i form av Brink Motorsport som är 14 poäng framför tidigare ledarna Lestrup Racing Team och 50 poäng framför PWR Racing.

Hannes Morin är ny juniormästerskapsledare, 39 poäng framför Oliver Söderström.

Redan nästa helg körs årets STCC TCR Scandinavia-final den 9-10 oktober på Ring Knutstorp i Skåne. Där finns det totalt 80 poäng kvar att köra om och totalt sex förare har en teoretisk möjlighet att bli mästare.

Om du missade helgens tävlingar så finns de på STCC+ där finalhelgens tre tävlingar också kommer att sändas LIVE: plus.stcc.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg