Hoppa till sidans innehåll
Foto: Armin Hadzic | A1 Work

Carl Jansson vinnare av SM virtuell racing powered by Porsche

06 DEC 2021 08:56
Carl Jansson försvarade titeln som bäste förare i SM virtuell racing powered by Porsche när mästerskapet avgjordes med ett liveevent under helgen.
  • Skapad: 06 DEC 2021 08:56

I Esen Studio i Bromma kördes finaltävlingen av årets SM virtuell racing powered by Porsche. En livefinal där förarna körde i likvärdiga riggar och utrustning i en på-plats-final. Men det var inget som tycktes bekymra vinnaren Carl Jansson. Jansson som varit den att slå för övriga under årets säsong, men den regerande mästaren höll undan och kunde med de poängen han säkrade genom att ta sig till den sista finalkörningen redan efter kvalet utropas som Svensk Mästare 2021.

- Det känns bra, konstaterade Jansson efter kvalet. Med segern vinner Carl Jansson förutom äran och guldet som Svensk Mästare även en ice experience med Porsche redan nu i februari i Arvidsjaur.

Målet för Jansson inför sista racet var att även vinna finalen. Men ett misstag tidigt i loppet gjorde att han nästan satte bilen i muren och den självförvållade incidenten placerade honom långt ner i fältet. Där började jakten. Det räckte nästan hela vägen. I mål var Carl Jansson tvåa i den avslutande finalen som vanns av mästerskapstvåan Alexander Spetz. Bronset i årets mästerskap kördes hem av Sam Hammarstedt.
För Carl Jansson kan nu ännu ett mästerskapsguld läggas till de två tidigare SM-gulden i virtuell racing som finns hemma i prishyllan.

- Det här gör att det öppnas dörrar på olika sätt. Det blir ju så när man vinner och syns. Så vi får väl se vad som väntar men det är väldigt kul när det går bra, säger Carl Jansson som redan tävlar internationellt.

- Det är lite annat där. Utomlands är det väldigt tufft. De bästa är ruskigt snabba och de har även betalt för att köra. Det blir som jobb för dem medan jag jobbar på veckorna och då är det svårare att få med sig den tiden in i tävlingarna som behövs. Men det är det jag siktar mot, att få betalt för att köra e-sport, avslutar årets mästare av SM virtuell racing powered by Porsche.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg