Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fotograf:Christian Gustafsson

Dags för SM-final i Haninge för crosskart

17 SEP 2015 17:41
Finalen i Haninge måste alla räkna. Alltså är ingenting klart i crosskart-SM förrän målflaggan faller i de tre klasserna. Några har dock bättre utgångsläge än andra
  • Skapad: 17 SEP 2015 17:41

650cc. Bäst till ligger rutinerade Per Björnson. Årjängsföraren går för sitt sjätte SM-guld på sju år och har med sina 140 poäng en ledning på tretton. Det efter tre raka segrar, och en tredjeplats i premiären.
– Ett bra utgångsläge. Men vad som helst kan hända, och jag tror jag måste vara sexa som sämst om Dennis vinner. Det ska inte vara omöjligt, säger Per.

Bakom är det tätt mellan Dennis Rådström, Östmarks MFF och Andreas Carlsson, Säffle MC, 127 respektive 125 poäng.
– Det vore hemskt för oss om Björnson tar en till titel! Vi måste ta honom, och speeden finns där. Men jag rullade både i Höljes och i Östmark, och det har man inte råd med i jakten på Per, analyserar Dennis.

250cc. Finnskoga MK har täten med Tommie Svärd, 137 poäng och William Sätereie, 128. Tommie räknar två segrar, en andra- och en tredjeplats. Förra året hade han stolpe ut i SM, förutom i finalen. Därför är det revansch som gäller.
– Klart att det vore kul att vinna sista tävlingen, men vi får se. Guldet är viktigast, säger Tommie.

William har en seger från Höljes, två tredjeplatser och två gånger har han slutat precis utanför pallen. I sin första säsong i 250cc!
– Först tänkte vi köra safe för att känna på, men vi ändrade oss efter första tävlingen. Nu ska vi försöka gå för vinst, säger William.

125cc. Linus Östlund, Finnskoga MK, har på fem starter i JSM radat upp fyra raka segrar. Enda ”plumpen” kom senast i Östmark, då han var näst bästa svensk.
– Det är kul att vinna tävlingar förstås, men i Haninge tar jag ingen risk om jag ligger tvåa, säger Linus.
Efter en formidabel säsong där han stått i första startled i samtliga A-finaler är han på väg mot sin första mästerskapsmedalj. Förra året vann han Sprintcupen.
– Jag brukar inte vara speciellt nervös… men mycket kan hända och nu står ett guld på spel. Så lite nervöst blir det nog, fortsätter Linus.
De stora hoten om guldet utgörs av Oliver Solberg, MK Ratten och Marcus Svensson, Dals MK. Oliver har nio poäng att ta in, Marcus 22. Det var Oliver som lyckades ”spöa” Linus i Östmark.
– Det blir inte lätt att ta guldet från Linus, men ingenting är omöjligt. Men jag har ett silverår i år, och det är inte dåligt det heller, säger Oliver.

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link