Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Dahlgren tangerade STCC-rekordet

07 SEP 2021 07:45
Robert Dahlgren tog två segrar under STCC TCR Scandinavia-helgen på Anderstorp Motorbana och tangerar därmed femfaldige mästaren Richard Göranssons rekord på 43 segrar.
  • Skapad: 07 SEP 2021 07:45

CUPRA Dealer Team – PWR Racing-föraren Robert Dahlgren tog väl hand om sina båda pole positions i helgens första två tävlingar och ledde från start till mål. Han leder mästerskapet med 65 poängs marginal över Mikaela Åhlin-Kottulinsky och 81 poäng över Tobias Brink.

– Det har varit en magisk helg. Jag har enorm respekt för Richard Göransson och att kunna tangera honom i antal segrar känner jag mig ödmjukt stolt över. Ett oerhört stort tack till PWR Racing, de fortsätter att leverera på absolut högsta nivå varje pass som vi ger oss ut på, oavsett bana, säger Robert Dahlgren.

Blott 19-årige Robin Knutsson, som kör sin första STCC-säsong i år, startade från pole position i helgens sista tävling med omvänd startordning.

Lestrup Racing Team-föraren gjorde en perfekt start och höll sedan ledningen genom hela tävlingen framför Brink Motorsport-föraren Jessica Bäckman till seger med tre sekunders marginal.

– Så skönt! Tävlingen kändes som ett riktigt maraton, jag ville bara att den skulle ta slut och det var underbart när målflaggan föll. Vi har hittat förbättringar för varje helg i år och nu kunde vi äntligen nyttja den omvända startordningen och ta en seger, säger Robin Knutsson.

Jessica Bäckman gjorde STCC-comeback i helgen för Brink Motorsport och tog, precis som när hon senast tävlade i STCC på Anderstorp 2019, en pallplats.

– Det var riktigt kul att komma upp på pallen igen, speciellt då jag haft en ganska jobbig säsong hittills i WTCR. Jag var trea här på Anderstorp 2019, nu var jag tvåa i år, så det är seger som gäller här nästa år, säger Jessica Bäckman.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade två andraplatser i helgens två första tävlingar, medan hon tappade ner till nionde plats i den sista tävlingen efter närkontakt med Mikael Karlsson – som fick ett straff på tio sekunder för incidenten.

– Det har varit en väldigt tuff racehelg att köra förkyld. Vi fick bra med poäng i de två första tävlingarna, men det var en oturlig incident i sista tävlingen – en situation jag inte är nöjd med. Totalt sett en stabil helg ändå och jag ser fram emot nästa tävling på Mantorp, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Hugo Nerman var med och slogs om pallplatserna i samtliga tre tävlingar. Kågered Racing-föraren korsade mållinjen som trea i andra tävlingen, men fick en bestraffning för en incident med Tobias Brink och blev nedflyttad till femte plats.

Han fick dock revansch i sista tävlingen där han säkrade en tredjeplats, något som gör att han tar över ledningen i juniormästerskapet med en poäng framför Oliver Söderström som säkrade tredje plats i både första och andra tävlingen.

– Vi hade det kämpigt i sista tävlingen med en tung bil. Men jag lyckades ta mig förbi Mattias Andersson trots att han stängde mitt framför mig. Skönt att komma från den här helgen med en pallplats och vi har visat att vi har bra fart, säger Hugo Nerman.

– Jag tycker vi har haft en bra helg med två pallplatser och visat bra speed. Tyvärr har vi inte riktigt farten på rakorna. Men vi kämpar vidare inför nästa helg, siktet är som alltid seger som är målet innan säsongen är över, säger Oliver Söderström.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team – PWR Racing fortsatt, 121 poäng över Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm och 147 poäng framför Brink Motorsport.

STCC TCR Scandinavia fortsätter den 2-3 oktober med årets näst sista tävling som körs på Mantorp Park.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg