Hoppa till sidans innehåll

Dallas memorial tar plats i SM-veckan

26 JUN 2018 07:06
När SM-veckan gästar Helsingborg i sommar finns åter Radiostyrd bilsport med. Sportgrenen har varit med sedan 2015. Mycket tack vare Dallas Matheisen. Nu kommer mästerskapet i SM-veckan bära hans namn.
  • Skapad: 26 JUN 2018 07:06

Dallas Matheisen som gick bort tidigt under året var verksam både internationellt och nationellt inom den sport han alltid brann för. Han var med i det mesta som rörde utvecklingen av Radiostyrd bilsport runt om i världen. Internationellt var han förutom ordförande både IFMAR, det internationella förbundet och EFRA, det europeiska förbundet, även en väl anlitad domare runt om i världen. 

Hemma i Sverige satt han med i utskottet och var en drivande kraft för Radiostyrd bilsports medverkan inom SM-veckan. Nu kommer tävlingen i SM-veckan bära hans namn, Dallas memorial och vara en återkommande tävling när Radisostyrd bilsport finns med i SM-veckan.

SM-veckan genomförs i vecka 27 och Radiostyrd kör sin tävling på lördagen. Tävlingen kommer att köras nere vid det vackra strandområdet Gröningen.
- Vi kommer till en miljö som är väldigt publik och det blir en plats som under hela veckan kommer locka folk att titta på olika idrotter. Så för oss är det en riktigt bra möjlighet att visa upp oss. Och tävlingsmässigt blir det en häftig bana för förarna, säger Jörgen Ekvall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

Klassen som kommer köras är 1:8 electric offroad och redan nu finns anmälan ute här.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link