Hoppa till sidans innehåll

Dino Beganovic leder Formula Regional European Championship i halvtid

20 JUN 2022 14:06
Dino Beganovic körde hem ytterligare en pallplats vid helgens tävlingar för Formula Regional European Championship på holländska Zandvoort och fortsätter att leda mästerskapet när halva säsongen nu är avverkad.
  • Skapad: 20 JUN 2022 14:06


Beganovic bäddade för ett nytt, viktigt resultat i den stenhårda formelbilsserien genom två starka tidskval, där han placerade sin Prema Powerteam-bil på sjätte respektive andra plats på den 35 bilar stora gridden till helgens två race.
 
I det första loppet tog sig den svenske Ferrari-junioren stabilt i mål som femma, vilket senare förvandlades till en fjärdeplats sedan en framförvarande konkurrent bestraffats för olovlig användning av omkörningshjälpmedlet push-to-pass.
 
I Race 2 låg Beganovic initialt på andra plats, men skar till slut mållinjen som trea – inte helt tillfreds med känslan och balansen i bilen. Resultatet markerade likväl en ny viktig framgång för Beganovic, som samtidigt inkasserade sin åttonde pallplats på tio starter den här säsongen. 
 
- Det har varit OK, men ärligt talat har jag inte haft den bästa känslan i bilen den här helgen, säger Dino Beganovic. Vi har jobbat hårt för att hitta rätt, men balansen har inte riktigt funnits där och jag har haft problem i framför allt mittsektorn. Vi måste komma ihåg att vi själva har lagt ribban extremt högt, och det är trots allt ett styrketecken att vi under en sådan här ganska tuff helg ändå lyckas åka härifrån med en pallplats.
 
Efter fem av tio deltävlingar leder Beganovic nu Formula Regional European Championship 36 poäng före estländske teamkamraten Paul Aron.
 
- Det har varit en fantastisk första halva, och att leda mästerskapet i halvtid är förstås väldigt motiverande, avslutar Dino Beganovic. Nu har vi ett par veckor på oss att sätta oss ner och analysera i detalj vad som inte riktigt klaffade den här helgen, och lära oss så mycket vi bara kan av det. Vi kommer inte att lämna någonting åt slumpen i den här titelfighten, så mycket kan jag lova.
 
Formula Regional European Championship fortsätter närmast om tre veckor, den 8-10 juli, på ungerska Hungaroring.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg