Hoppa till sidans innehåll

Ericsson i Porsche Carrera Cup Scandinavia

16 JUN 2022 07:04
Det är mycket bröderna Ericsson från Kumla i svensk racing just nu. Marcus gör succé i IndyCar och här hemma toppar lillebror Hampus Porsche Carrera Cup Scandinavia inför helgens deltävling på Drivecenter Arena i Fällfors.
  • Skapad: 16 JUN 2022 07:04

 – Efter segern i Indy 500 står jag lite i skuggan av Marcus, men det kan jag ta, ler Hampus, som följde det dramatiska racet på plats i USA.

– En cool upplevelse. Det var första gången jag var på Indy 500 och att få se brorsan vinna inför nästan 400.000 åskådare var väldigt speciellt, säger Hampus och tillägger:

– Och nervöst. 

Ett häftig och inspirerande erfarenhet att ta med sig in i Porsche Carrera Cup Scandinavia såklart. Där toppar Ericsson tabellen efter dubbla andraplatser i premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp för fyra veckor sedan.

– Det blev en stökig premiär för många, men dessbättre inte för mig. Jag gjorde precis det jag hade planerat –  tänkte på mästerskapet för att komma igenom första helgen med så mycket poäng som möjligt. Jag tog 40 och är extremt nöjd med det.

Från sin tätposition i tabellen har Ericsson sex poäng ner till andraplacerade Jan Magnussen, som inte har med tävlingen i Norrland i sin kalender. Fyrfaldige mästaren Lukas Sundahl delar tredjeplatsen och är tolv poäng efter.

Hampus Ericsson ser fram emot att få komma tillbaka till Drivecenter Arena, byggd på en nedlagd militärbas i Fällfors. Med sina 4.270 meter är banan den längsta i Sverige. Den är dessutom snabb, innehåller flera tekniska partier och bjuder på varierande underlag. Banans längsta raksträcka är 1 kilometer och där når bilarna ett toppfart på över 250 km i timmen.

– Det är en jäkligt cool och lång bana. Den erbjuder många omkörningsmöjligheter så det ska bli roligt att köra där igen, säger Hampus och medger att det blir en speciell racehelg i Norrland.

Skälen till det är flera. Tävlingen innehåller tre race, den lågt stående midnattssolen kan bli en faktor och dessutom kommer två av de tre racen att ha målgång efter klockan nio på kvällen.

– Det blir inte som vanligt, det är coolt, tycker Hampus, som kan bli en av mästerskapets nya vinnare på just Drivecenter Arena.

Mer information på, https://www.carreracup.se/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg