Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Granfors inleder internationell formelbilssatsning

12 FEB 2021 08:03
15-årige Joel Granfors kommer att ta karriärens hittills största steg när han under 2021 lämnar Sverige för att sjösätta en internationell formelbilssatsning i det brittiska Formel 4-mästerskapet. 
  • Skapad: 12 FEB 2021 08:03

Granfors har skrivit på för det meriterade toppteamet Fortec Motorsport, som under sin 30-åriga existens tävlat på bred front i europeisk juniorracing och som också tog engelsmannen Luke Browning till guld i fjolårets upplaga av brittiska Formel 4.

- Jag är otroligt glad att kunna göra det här tillkännagivandet och att få inleda min internationella satsning i det brittiska Formel 4-mästerskapet, säger Joel Granfors. Vi har jobbat hårt under vintern för att få till det här, och det känns fantastiskt att vi har lyckats.

Genom sitt insteg i mästerskapet följer Granfors samma väg som bland andra F1-stjärnan Lando Norris, INDYCAR-föraren Colton Herta, norske Red Bull-junioren Dennis Hauger och svenske landslagskollegan Linus Lundqvist, som alla tävlat i Formel 4 på de brittiska öarna.

- Jag vet att jag har mycket att lära, fortsätter Joel Granfors. Både bilen och banorna blir helt nya, men jag är övertygad om att Fortec Motorsport är helt rätt miljö för mig. De har en lång historia av förarutveckling, vann mästerskapet i fjol, och har verkligen välkomnat mig med öppna armar. Jag är spänd på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans. 
 
Bland de förare som tidigare tävlat för Fortec Motorsport märks namn som Charles Leclerc, Juan Pablo Montoya, Daniel Ricciardo och svenske Marcus Ericsson.  

Det brittiska Formel 4-mästerskapet tillämpar ett så kallat enhetsreglemente, med identiska bilar byggda av franska Mygale och 160 hästkrafter starka Ford EcoBoost-motorer.

Serien körs som supportklass till BTCC (British Touring Car Championship) och utgörs under 2021 av totalt 30 race fördelade över tio deltävlingar (tre race per helg).

Premiären äger rum på Thruxton-banan den 8-9 maj, med final på Brands Hatch utanför London i slutet av oktober.E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg