Hoppa till sidans innehåll

Inget DTM i Sverige i sommar

04 JUN 2020 08:31
Scandinavian Raceway och Anderstorp Racing Club tvingas ställa in DTM-evenemang i Anderstorp på grund av coronaviruspandemin.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2020 08:31


 
Beslutet att ställa in evenemanget, som skulle ha markerat den första internationella racingtävlingen i Sverige sedan 2007, har fattats i samråd mellan Scandinavian Raceway, ARC och DTM-promotorn ITR som ett direkt resultat av utvecklingen kring COVID-19.

Förutom arrangemanget i Anderstorp ställs också de tidigare inplanerade DTM-deltävlingarna i Ryssland (St. Petersburg), England (Brands Hatch) och Italien (Monza) in - också de på grund av de logistiska och hälsomässiga komplikationer som coronaviruset medfört.   
 
DTM släppte under onsdagen en komplett omarbetad kalender för 2020 års säsong, där mästerskapet istället kommer att tävla uteslutande i hemmanationen Tyskland samt i de direkt angränsande länderna Belgien och Nederländerna. 
 
- Det är förstås otroligt tråkigt att situationen tvingat fram det här beslutet, säger Peter Eklund, VD på Scandinavian Raceway. För oss på Scandinavian Raceway, och för svensk motorsport, är det här naturligtvis en stor förlust. Vi hade verkligen sett fram emot att leverera den största racingtävlingen i landet nu i sommar. Vi måste dock acceptera att läget är som det är, och respektera de konsekvenser som den här pandemin oundvikligen medför - inte minst för en internationell verksamhet som DTM. Vår tydliga ambition, som vi delar med ITR, är att vara tillbaka på kalendern 2021.

Biljetter som köpts till DTM-tävlingen i Anderstorp kommer att återbetalas. Man kan också välja att växla in sin biljett mot en ny, giltig för valfritt DTM-race under hela nästa år.
- Jag vill tacka alla som stöttat oss det här senaste halvåret, som köpt biljett och som erbjudit sig att ställa upp både som funktionärer och i andra viktiga funktioner, säger Carry Mårtensson på Anderstorp Racing Club. Vi känner verkligen att DTM-projektet har givit vind i seglen för banan och vi har, trots dagens besked, återetablerat Anderstorp på den internationella spelplanen. Vi hoppas kunna arrangera många stora evenemang, däribland DTM, i framtiden


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg