Hoppa till sidans innehåll

Jansson upp i serieledning

17 NOV 2021 16:17
Carl Jansson tog tillbaka serieledningen av SM virtuell racing by Porsche när den tredje deltävlingen kördes på Red Bull Ring.
  • Skapad: 17 NOV 2021 16:17

Inför tävlingen var det nykomlingen Sam Hammarstedt som var i topp och Hammarstedt var för tredje gången i rad snabbast i förkvalet. Men i sitt första heat fick han se sig besegrad av Philip Fransson. Men en andraplats i heatet gav Hammarstedt en startplats från andra led i finalen bakom just Fransson och Carl Jansson som vann sitt kvalheat.

Hammarstedt fick en kanonstart i finalen och var direkt uppe bakom Carl Jansson som var först genom första sväng. Därefter väntade en jakt mellan de båda toppförarna i mästerskapet. Hammarstedt var uppe och nosade och gjorde några försök, men fick sen trappa ner lite för att inte dra på sig för många överträdelser av banan och riskera en slow down. Detta gjorde att Alexander Spetz kunde passera och ta andraplatsen bakom vinnande Carl Jansson, som med segern nu går upp i mästerskapsledning inför den fjärde deltävlingen som kommer köras på Monza.

- Jag fick en bra start och hade lite tur att Philip fick hjulspinn och jag kunde ta starten. Sen höll jag Sam på rätt bra avstånd i tio varv sen tog däcken nästan slut och han kom nära, men jag lyckades få Alex med mig på utsidan i kurva två och fick lite hjälp där då han valde att hålla sin plats i stället för att attackera. Sen var vi flera som satt och höll placeringarna lite sista varven för att inte få mer banöverträdelser, säger Carl Jansson som nu blickar mot nästa tävling på Monza.

- Det ska bli intressant på Monza där kvalet kommer vara väldigt viktigt och att få starta långt fram och sen inte gå ihop med någon för att inte tappa fart, avslutar ledaren av mästerskapet Carl Jansson.E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg