Hoppa till sidans innehåll

Johan Kristoffersson drygar ut VM-ledningen

16 SEP 2018 16:26
Ny seger. Nya poäng. Kristoffersson har 73 poängs försprång till jagande Mattias Ekström. Det är totalt nittio kvar att köra om i VM-serien.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 16:43

Han har nu vunnit åtta av nio deltävlingar i VM-serien. Och han har i hög grad varit med om att det stått svenskar på pallen i de senaste 39 deltävlingarna i rallycrossen. Att Johan Kristoffersson håller på att växa ut till en av bilsportens största råder det ingen tvekan om. Hyllningskörerna är många och höga. Men för huvudpersonen själv gäller fortsatt fokus. 

-Vi har haft en bra helg här i Riga. Började bra igår sen kunde jag inte riktigt matcha Peugot i Q3. Men kunde sen slå dem i Q4. Hade sen en bra däckstrategi inför finalen och fick en bra start där och kom ut fritt och kunde sen köra själv, säger Johan Kristoffersson som sen slog av lite på takten de sista två varven.

- Nja, men banan är väldigt krävande och saker kan gå sönder så man måste försöka vara lite smart med bilen, berättar Kristoffersson som nu kan gräva guld i USA där nästa deltävling körs.
- Första gången för mig i USA och det ska bli kul och komma dit, det är en ny bana för alla så det är något jag ser fram emot, avslutar Johan Kristofersson.


Bakom Kristoffersson är det närmast Mattias Ekström som jagar. I Riga samlade han på sig så mycket poäng så att han nu är tvåa i mästerskapet.

Samtliga tre Peugoter tog sig till final. Den som lyckades bäst var Sébastien Loeb som var trea i mål.
- Vi har haft en bättre helg här än senast och vi har haft snabba tider, tyvärr är Johan lite för snabb för oss fortfarande. Men vi arbetar och gör vad vi kan för att komma ifatt, sa Loeb efter tävlingen.I EM körde hemmaföraren Reinis Nitiss till sig EM-guldet. Fjolårssegraren Anton Marklund knep silvret, en poäng för fransmannen Cyril Raymond.
- Ja, vi hade en tuff helg i Höljes och efter den visste vi att det skulle krävas at Nitiss också hade en liknande helg i mästerskapet för att vi  skulle ha en chans att upprepa det vi gjorde i fjol. Men vi kom hit efter Raymond och åker hem före honom i tabellen så vi får vara nöjda, summerade Anton Marklund.

Mer information på, www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link