Hoppa till sidans innehåll

Kampen om STCC-guldet startar i helgen

02 JUN 2022 07:40
I helgen inleds kampen om STCC-gulet under en späckad premiärhelg på STCC Campus Ljungbyhed Airport Race den 3-4 juni med ett starkt startfält som växer.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2022 07:40

– Vi har det största startfältet på tre år och en laddad premiär med elitracing på absolut högsta nivå, underhållning med JAS-uppvisning och mycket mer. Vi ser fram emot att starta en stark STCC-säsong 2022 där vi fortsatt växer vårt mästerskap för en mycket spännande framtid, säger Micke Bern, vd för STCC.

Regerande mästaren Robert Dahlgren är föraren som alla vill slå efter en rekordsäsong 2021 där han blev den mest segerrike föraren någonsin på väg till sin tredje STCC-titel.

– Vi kommer att stöta på hårt motstånd i år med många nya förare, bilar och team – precis så STCC ska vara. Men jag känner mig stark, vi har haft bra försäsongstester och kommer väl förberedda. Min målsättning för premiären är absolut samma som förra året, att kvala etta och vinna tävlingen – något annat finns inte, säger Robert Dahlgren.

Unikt för STCC-premiären är ett nytt format med ett Super Pole-kval där förarna bara får ett enda varv på sig att sätta sin kvaltid och en huvudtävling där premiärens segrare koras.

– Jag gillar det nya upplägget för premiären, speciellt kvalformatet med ett enda avgörande varv för att sätta sin tid och en explosiv tävling där allt avgörs. Det gäller att plocka fram all rutin och inte göra några misstag, säger Robert Dahlgren.

En av de som vill slå regerande mästaren är Tobias Brink som säkrade bronsmedaljen förra året och fortfarande jagar sin första STCC-titel efter ett SM-silver och tre SM-brons.

Till STCC 2022 kommer Brink Motorsport-föraren med ett nytt segervapen – nya Audi RS 3 LMS II.

– Vi kör för guldet och om Robban tror att han kommer att få en enkel säsong så bör han tänka om, säger Tobias Brink.

– Vi har fortfarande mycket att lära kring våra nya bilar och det blir en tuff utmaning då vissa konkurrenter tävlat flera säsonger med sina bilar. Men med varvtiderna från testerna, framförallt från vårt test på Knutstorp igår, känner vi oss väldigt starka. Vi laddar för vår bästa STCC-säsong någonsin!

Mer information på, www.stcc.se 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg