Hoppa till sidans innehåll

Kristoffersson vinnare i Belgien

10 OKT 2021 19:13
Johan Kristoffersson segrade när sen sjätte deltävlingen av Rallycross-VM avgjordes i helgen. Med segern knaprar nu Kristoffersson i på VM-ledande Timmy Hansen som blev fyra. 
  • Uppdaterad: 10 OKT 2021 19:13

Timmy Hansen kom till Belgien med en 20-poängsledning i mästerskapet. Och det såg ut som att det skulle bli 2019 års vinnare Timmy Hansen mot 2020 års vinnare Johan Kristoffersson i förstaled i finalen. Men Timmy Hansen tilldömdes ett straff efter en incident i semifinalen där Hansen satte Kevin Abbring ur spel. Hansen var snabbt framme efter målgång och bad om ursäkt då han i sin tur blev knuffad på bakifrån. Men domarna valde att flytta bak Timmy Hansen ett led på finalplattan.

- Vi blev straffade av att vara först bakom Abbring i det tåget av bilar som puttade på och det känns inte bra. Det är tråkigaste för Kevin Abbring. Men jag gjorde vad jag kunde sen genom finalen, men jag nåde inte fram. Det var en sådan helg, säger Timmy Hansen.

I stället var det Johan Kristoffersson som efter att ha säkrat ledningen med en riktigt lyckad start sen kunde utöka försprånget och köra i mål som vinnare för andra tävlingen i rad av årets VM.

- Det var skönt att få en seger här. Vi var nog lite lyckligt lottade att de justerat lite på underlaget i den långa sista svängen och det passade oss bra och det kändes bra redan från kvalomgång ett. Sen har det fortsatt bra. Bilen var bra och jag var snabbt. Så tog in lite poäng, men det är mycket att kvar att köra om och det är flera snabba som vill vara med där. Men vi ska göra det bästa vi kan, summerade Johan Kristoffersson VM-tävlingen i Belgien.

Tvåa bakom Johan Kristoffersson var Kevin Hansen. Trea var, Krisztián Szabo.

I RX2e var Isak Sjökvist bästa svensk med en tredjeplats. Debuterande Klara Andersson var tre. Även Filip Thorén körde sin första internationella rallycrosstävling och placerade sig sexa i finalen. 

Andreas Bakkerud, Norge säkrade EM-guldet. 

Nästa stopp i VM-kalendern är Portugal kommande helg.

Mer information på www.fiaworldrallycross.se

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg