Hoppa till sidans innehåll

Landslaget 2017

18 JAN 2017 12:07
Inför måndagens Idrottsgala på i Globen höll Svensk Bilsport en presskonferens i Stockholm där Landslaget 2017 presenterades.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2017 12:22

Flera av förarna var nyligen hemkomna från det läger som landslaget genomförde i USA under några dagar fyllt av träning och körträning samt en hel del studiebesök.

Förbundskapten Magnus Lampert presenterade de förare som finns med i de tre olika landslagsgrupperna, utvecklingslandslaget, juniorlandslaget och seniorlandslaget.
En av de nya förarna i juniorlandslaget är racingföraren Linus Lundqvist som kommande säsong planerar att befinna sig en hel del i England. Exakt varför kommer Lundkvist ge besked om inom kort.
- Det riktigt roligt att vara med i landslaget. En ära där jag även jag ser fram mot att kunna utveckla mig mer och nu kunna ta del av det äldres och mer rutinerade förarnas kunskaper och på det viset utveckla min egen körning, berättade Linus Lundqvist under presskonferensen.

En som tog klivet upp från junior till senior är Joel Eriksson.
- Det är roligt att få det här erkännandet av Svensk Bilsport, säger Joel Eriksson. Motorsport skiljer sig från många andra idrotter och vi är alla ensamma bakom ratten när vi kör, men att tillhöra ett landslag är ett hedersuppdrag och vi kan dessutom lära av varandra och på så sätt stärka svensk bilsport på bredden. Det är extra kul att både Jimmy och jag har tagits ut inför den här säsongen, och för egen del är jag glad att mina resultat uppmärksammas på det här sättet. Det är helt klart en inspirerande start på 2017.

Under 2016 hade Svensk Bilsport ett av de mest framgångsrika åren med flera framskjutna placeringar inom många olika sportgrenar inom internationell bilsport. Och bredden av den kunskap som finns hos de svenska stjärnorna är även en sak som landslaget arbetar hårt med.
- De prestationer vi sätt under året och den utveckling vi har med förare är riktigt spännande, både inom juniorer och seniorer. Jag har varit med och arbetet kring landslaget i snart sex år och aldrig har det känts så här bra för mig och jag tror det gäller även förarna när det gäller det landslagsupplägg som vi arbetar med nu, men samtidigt kan vi inte stanna upp, det finns mycket mer som kan utvecklas och mycket mer som vi redan har planer på för att ytterligare stötta landets duktiga landslagsförare, säger förbundskapten Magnus Lampert.

En av seniorerna i landslaget är Timmy Hansen. Hansen som varit med länge lyfter även han fram de steg som landslaget tagit.
- Det blir mycket bra körning och vi är tävlingsmänniskor och alla vill nå sitt mål, så att exempelvis sitta och diskutera mellan varandra när du sitter i bilen tillsammans det blir jag snabbare av och vi kör så mycket olika bilar så alla kan bidra. När jag och Fredrik, Johan eller Felix eller någon annan pratar lär vi varandra hela tiden. För mig är det otroligt viktigt och den största delen att förbereda mig för säsongen när det gäller att köra bil, säger Timmy Hansen.

För några är säsongen redan igång och för flera närmar den sig med stormsteg, men trots tighta scheman arbetar landslaget för att ha olika läger även under säsongen.
- Vi gör väldigt mycket körläger, men vi lägger även in mer fysträning i de samlingarna. Vi har mer rena fysläger också samt andra samlingar. Det känns att vi arbetar mer som ett lag och som Timmy säger så har vi riktigt roligt ihop och vi bygger nu ett landslag inom en individuell idrott. Det känns riktigt bra. Närmast kommer juniorlandslaget att ha ett körläger i Antila och seniorerna kommer köra mycket bil tillsammans på ett läger i Arvidsjaur, det är närmast på programmet nu, avslutar Magnus Lampert.

Nedan kan du se presskonferensen och även listan med samtliga namn.

 
Landslagsförare 2017

Seniorlandslaget
Rally
Emil Bergkvist, Torsåker
Pontus Tidemand, Charlottenberg
Fredrik Åhlin, Hammarö
Kartläsare
Jonas Andersson, Gunnarskog
Patrik Barth, Lysvik
Joakim Sjöberg, Ösmo

Rallycross
Kevin Eriksson, Ösmo
Sebastian Eriksson, Sunnemo
Kevin Hansen, Källby
Timmy Hansen, Götene
Johan Kristoffersson, Arvika

Racing
Marcus Ericsson, Kumla
Jimmy Eriksson, Tomelilla
Joel Eriksson, Tomellia
Gustav Malja, Malmö
Felix Rosenqvist, Malmö

Karting
Joel Johansson, Örebro
Douglas Lundberg, Abbekås

Crosskart
Tommie Svärd, Kristinehamn
Linus Östlund, Sysslebäck

Juniorlandslaget
Rally
Elias Lundberg, Sala
Daniel Röjsel, Anderstorp
Pontus Åhman, Uppsala

Rallycross
Magda Andersson, Löberöd
Oliver Eriksson, Ösmo

Racing
Viktor Bouveng, Knivsta
Linus Lundqvist, Tyresö
Henrik Skoog, Torshälla

Karting
Isac Blomqvist, Uppsala
Alexander Dahlberg, Göteborg
Rasmus Lindh, Kullavik
Alfred Nilsson, Tomelilla
Emil Skärsås, Västerås
Benjamin Thörnqvist, Höör

Crosskart
Isak Reiersen, Torsby
Oliver Solberg, Gunnarskog
Marcus Svensson, Mellerud

Utvecklingslandslaget
Rally
Mattias Adielsson, Torslanda
Tom Kristensson, Hörby
Andreas Persson, Östmark
Dennis Rådström, Torsby
Kartläsare
Johan Johansson, Söderköping

Rallycross
Peter Hedström, Torsby
Anton Marklund, Boliden
William Nilsson, Tomellila
Simon Olofsson, Charlottenberg

Racing
Philip Hall, Åstorp
Oliver Söderström, Bjärred
Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Hammarö

Karting
Hampus Ericsson, Kumla
Noah Milell, Färlöv
Simon Ohlin, Gärdes Köping
Isac Sjöqvist, Almunda

Crosskart
Isac Egonsson, Torsby
Max Grotherus, Uppsala


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info