Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist gjorde rent hus i Detroit

07 JUN 2022 08:07
Linus Lundqvist visade sig från sin absolut starkaste sida vid helgens Indy Lights-tävlingar på gatorna i Detroit.
  • Skapad: 07 JUN 2022 08:07

Lundqvist tog maximal utdelning i osedvanlig dominans med dubbla segrar, dubbla pole positions och dubbla snabbaste varv.
 
Lundqvist var i en klass för sig genom hela tävlingshelgen på stadsbanan på Belle Isle, där han stormade fram till pole position till båda helgens race - med en halv sekunds marginal - och sedan ledde varenda varv på sin väg mot Indy Lights-karriärens sjätte respektive sjunde seger.
 
Lundqvist drog snabbt ifrån sina konkurrenter i båda loppen, men tvingades upprepade gånger se sin ledning raderas ut via ett flertal säkerhetsbilssituationer. Den 23-årige Tyresö-föraren kunde dock varje gång metodiskt kontrollera omstarten och med relativ lätthet bryta sig fri på nytt på sin marsch mot seger.

Genom att leda varje varv från pole position, och dessutom noteras för snabbaste varvtid i båda racen, fullbordar Lundqvist något så ovanligt som en dubbel så kallad "Grand Chelem" - motorsportens absoluta grand slam. 


- Det har varit en helt perfekt helg, helt enkelt, säger Linus Lundqvist. Vi har haft det under kontroll från början till slut och jag har kunnat köra med ganska goda marginaler. Bilen har varit perfekt, så stort tack till mitt team HMD Motorsports. Det här är mina första segrar på en stadsbana, vilket betyder mycket för mig, och de kunde inte ha kommit på ett bättre sätt. Helt fantastiskt. 

I och med helgens insats drygar Lundqvist nu ut sin ledning i Indy Lights-tabellen till hela 84 poäng. Säsongen fortsätter redan kommande helg på Road America i Wisconsin.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg