Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist testar Indycar med Andretti Autosport

27 OKT 2021 09:39
Linus Lundqvist kommer att köra för det framgångsrika stallet Andretti Autosport när han debuterar bakom ratten i en Indycar-bil i ett första test nu på fredag.
  • Skapad: 27 OKT 2021 09:39

Andretti Autosport är ett av Indycar-seriens ledande team, med totalt fyra mästerskapstitlar och fem segrar i mytomspunna Indy 500. Stallet vann tre race under den gångna säsongen, inklusive de två avslutande, med amerikanen Colton Herta.
 
Teamet, som ägs av den berömda racingfamiljen med Michael Andretti i spetsen, driver totalt fyra Honda-bestyckade bilar i Indycar. Lundqvist kommer att ta plats i bil #26, under året körd av Herta.
 
- Det känns fantastiskt att få den här chansen av INDYCAR och Andretti Autosport, säger Linus Lundqvist. Jag har spenderat några dagar tillsammans med teamet och det har redan varit väldigt intressant. Det är otroligt spännande att stå så nära mitt livs första Indycar-test. Det blir en speciell dag, och i första hand hoppas jag få så mycket tid på banan som möjligt och ta åt mig all information jag bara kan.  
 
Testet på toppnivån av amerikansk formelbilsracing utgör en viktig milstolpe i Lundqvists karriär, och äger rum på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway där Tyresö-sonen tidigare i år vann från pole position i matarklassen Indy Lights.
 
Lundqvist slutade trea totalt under sin debutsäsong i Indy Lights och tilldelas Indycar-testet som en belöning för den insatsen.
 
 
Mer information: www.indycar.com.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg