Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gavin Baker

Lundqvist till totalledning efter palldubbel i Detroit

14 JUN 2021 10:23
Linus Lundqvist körde hem dubbla pallplatser på gatorna i Detroit vid helgens tävlingar för Indy Lights och övertar därmed ledningen i mästerskapstabellen.
  • Skapad: 14 JUN 2021 10:23Lundqvist var i fortsatt god form när Indy Lights-säsongen återupptogs efter ett månadslångt uppehåll, och backade upp sina två tidigare segrar med nya framgångar på den studsiga och tekniska stadsbanan på Belle Isle-banan i Detroit.

Lundqvist inledde med en andraplats i det första racet för helgen på lördagen, där han pressade den fyrfaldige amerikanska formelbilsmästaren Kyle Kirkwood hårt och till slut tog målflagg bara en halvsekund från segern. Lundqvist noterades också för loppets snabbaste varv.


Inför det avslutande racet på söndagen hade Lundqvist slagit till med pole position - hans första någonsin på en stadsbana, och den tredje så här långt under debutsäsongen i Indy Lights. 22-åringen tog också starten, men tvingades se sig passerad av Kirkwood på det andra varvet och skuggade sedan på nytt amerikanen över mållinjen på sin väg mot ännu en andraplats.

I och med helgens resultat övertar Lundqvist nu - med minsta möjliga marginal - ledartröjan i Indy Lights-tabellen. Tyresö-sonen återfinns en enstaka poäng före närmaste konkurrenten och teamkamraten i Global Racing Group with HMD Motorsports, David Malukas (USA), med Kirkwood som trea bara ytterligare tre poäng efter. 

- Det har varit en riktigt bra helg, och jag är självklart väldigt glad över två andraplatser och en rejäl poängskörd, säger Linus Lundqvist. Samtidigt vill jag alltid vinna, och särskilt när jag startar från pole position, så det svider lite att vi inte lyckades ta hem åtminstone ett av racen. Teamet har gjort ett kanonjobb, som alltid, och det är en trevlig bonus att åka härifrån med ledning i mästerskapet - även om det fortfarande är långt kvar.

Indy Lights är tillbaka på banan igen om bara några dagar, när säsongen når sin mittpunkt på Road America i Wisconsin nästa helg (17-20 juni).


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg