Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Lyckad Bilsportgala i Sandviken

21 JAN 2020 08:37
Sandviken och Göransson Arena stod värd när Bilsportgalan 2020 tredje helgen i januari genomfördes i Sandviken.
  • Skapad: 21 JAN 2020 08:37

Galan som är ett samarrangemang mellan Svenska Bilsportförbundet och Förlaget Albinsson och Sjöberg innehöll som alltid en rejäl dos av såväl framgångsrika förare som fick ta emot priser, underhållning, trerätters middag och en bra efterfest.Redan under eftermiddagen bjöds det på prisutdelningar och minimässa innan själva galan startade upp med Sandviksonen, Tomas Ledins ”Vi är på gång.” Och en av de förare som är riktigt på gång är kartingföraren Dino Beganovic som dagen före galan skrev på för Ferraris talangprogram.
- Jag är extremt glad över att vara här och att Ferrari valt att satsa på mig. Det är en dröm jag haft sedan jag var lite, att få köra för Ferrari, sa Beganovic från scenen under kvällen där han fick ta emot priset Rydell Special Awards. (På bilden flankerad av Oscar Hedqvist och Norton Andreasson.)


Att Sverige är ett starkt rallycrossland med en svensk världsmästare för fjärde året i rad var det ingen som missade under galan där världsmästaren Timmy Hansen även prisades som Årets Bilsportare (tävlande) och lillebror Kevin, VM-trean, som Årets Ungdom (tävlande). Även Kenneth Hansen hedrades med såväl priset Bilsport Special Award och en Guldratt.

Framröstad till årets Bilsport Award blev racingföraren Felix Rosenqvist och bland juniorerna var det Oliver Solberg som var folkets val.
- Överraskande, särskilt när det i omröstningen fanns flera andra fina framgångar och där i en världsmästare. Så det är överraskande, men väldigt roligt. Ett stort tack till alla som röstat, sa Rosenqvist från scenen.

Under Bilsportgalan delas även stipendierna från tre minnesfonder ut. I år tilldelades, Albin Sturesson, Joel Bergström, Norton Andreasson och Hugo Nerman pengar för framtida satsningar från Ronnie Petersons minnesfond. Anecto minnesfond tilldelade sitt pris till Jessica Bäckman och Robert Essebro minnesfond delade ut sitt pris till Theo Wernersson.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg