Hoppa till sidans innehåll

Medaljer till Sverige i Wales - Tidemand sjua

07 OKT 2019 09:58
Inför helgens VM-tävling i rally somkördes i Wales var det fyra förare iJVM-klassen som kunde säkra guldet. Bäst chans hade Tom Kristensson.
  • Skapad: 07 OKT 2019 09:58

Det såg länge ut att bli en fight mellan spanjoren Jan Solans. Tävlingen kom att avgörs under lördagens förmiddag då det svenska paret Tom Kristensson och kartläsaren Henrik Appelskog drog på sig en punktering och tappade tre minuter tillspanjoren. 
- Det vara bara att byta den och det känns jättebra ändå och vi får sikta på att fem podium av femmöjliga i mästerskapet, sa Tom Kristensson till SVT Sport under söndagens korta däckservice. 

Det blev även som Kristensson förutspådde och med en andraplats i Walessäkrade han silvermedaljen under sin första JVM-säsong. 
- Så klart hade jag man velat vinna, det går inte att komma ifrån, men vi är glada och nöjda ändå, sa Tom Kristensson eftertävlingen. Bakom Kristensson fanns ytterligare en blågul framgång. Dennis Rådström körde riktigt fort under de tuffaförutsättningarna som mötte förarna i Wales. Men efter fredagens avåkning försvann alla chanser tillguld. 
- Det är synd, det känns som vi hade något bra på gång, Johan och jag, men jag är säker på att vi kommer tillbaka och kämpar vidare, sa Dennis Rådström efteravåkningen. 

Rådström var sen snabbast på samtliga sträckor undersöndagen och stannar på en bronsplats i mästerskapet. 

I VM-klassen fortsätter Ott Tänak att visa fin form. Estländaren drygade med segern i Wales ut totalledningen. Med två rallyn kvar att köra leder Toyotaföraren före Sebastien Ogier. 

Pontus Tidemand som i Wales gjorde säsongens fjärde WRC-styrning och det andra grusrallytför året körde in som sjua, Tidemands bästa VM-placering i karriären. 
- Jag är nöjd. Det känns som att jag börjar hittarätt och är hyfsat med, så det är bra. Det är bara att analysera det vi gjort under veckan och fortsätta jobba, sa Tidemand till SVT Sport efter målgången på den sistasträckan.  


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png