Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Ny SM-final hos Lima MS

12 SEP 2017 09:09
Återigen står Lima MS värd för finalen i Back-SM nu i helgen. Totalt är 59 förare anmälda, varav fyra av klubbens åkare.
  • Skapad: 12 SEP 2017 09:09

Till förra året hade klubben asfalterat starten nere i Mattsåsbacken för att slippa få spår i vägen, och göra det mer rättvist för de tävlande. För första gången tog Ann-Christin Renhall på sig ansvaret för Lima Racet.
- Den här gången har vi inga sådana nyheter, utan backen ser precis likadan ut och jag fortsätter som tävlingsledare. Vi har en bra stab, så arbetet flyter smidigt, säger Renhall.

Organisationskommitté har gått banan för att se att inga nya stenar tittat upp, eller om det behövs fler halmbalar än tidigare. Tävlingsförare har nämligen en tendens att försöka gena i kurvorna.
- Det ska vara samma förutsättningar för alla och hög säkerhet. Då är det bra med balar, fortsätter Renhall.

Back-SM består den här säsongen av tre deltävlingar, varav helgens är final. Samtliga med medaljchans kommer, men dit hör inte Limas förare då bara kör hemmatävlingen. Den som förväntas ha störst chans att hävda sig i helgen är Andreas Levin med en Nissan Sunny i klassen tvåhjulsdrivna rallybilar.
- Det är alltid speciellt med backe, att hitta det snålaste spåret upp för att tjäna någon tiondel. Vi har ändrat lite på bilen så jag hoppas det ska gå bra, säger Levin.

Kampen om guldet i hans klass står mellan Oskar Sundell, Sandvikens MK, och Jimmy Holmkvist, Gestrike RT.

Totalt ska tre SM-klasser avgöras samt två med status av riksmästerskap. En deltävling på lördagen, och avslutande final på söndagen. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info